«Barnelitteraturen er full av forfattere som vi for lengst burde ha kastet på den litterære søppeldynge»

Norsk barnelitteratur er full av eksempler på at vi går mot et moralsk, politisk og kulturelt forfall, mener mostingen 

Debatt

Nå snakker jeg faktisk på vegne av flere – vi kan ikke lenger finne oss i at gamle barnesanger oppfordrer til både det ene og det andre!

Jeg og flere i grenda opplever en systematisk forfølgelse fra naboer, kommunen og fra strandbygg som reker etter fylkesvegen. Nå er vi lei av påståtte overgrep – vi er lei av at alt skal dreie seg om sex og kanskje i overkant voldsomme klask på rumpa. Vi er lei av at alt skal dreie seg om upassende nærvær mellom vanlig folk – nå må vi ta det moralske oppgjøret mot de hysterisk krenkede – det finnes verre ting enn dype tungekyss og misforstått omsorg!

Norsk barnelitteratur er full av eksempler på at vi går mot et moralsk, politisk og kulturelt forfall som vil ende i systemer som vi ikke ønsker å sammenligne oss med. Barnelitteraturen er full av forfattere som vi for lengst burde ha kastet på den litterære søppeldynge. Nå må oppegående politikere og moralister ta tak!

Prøysen er en skikkelig drittsekk og sjåvinist:

«I krybba låg en liten gut

så rein og blid og god,

og mor hass dreiv å stelt`n

og far hass stod og lo!

Nettopp – «far hass stod og lo» – er det slik at fedre vanligvis bare står og ler????? Hvorfor er det slik at Prøysen framstiller fedre som litt fulle mannfolk som gapflirer etter en strabasiøs reise og ditto fødsel? At de bare støtter seg til en dørkarm og lar alle slags konger og visemenn invadere stallen med såkalte gaver? På vegne av alle fedre vil jeg protestere og be om at «far hass stod og lo» strykes og erstattes med noe som ikke oppfattes så krenkende!!!!!!!

Prøysen» gir seg ikke der – nei da, han blander seg inn i debatten om ulv! «Dom tok med seg små lamunger som guten skulle få»! Vi snakker her om hyrdene som burde ha mer enn nok med å passe på sauene – det er vel derfor de er hyrder??! De har tydeligvis masser av tid til overs innimellom rovdyr og et eller annet – disse stiller opp med små lamunger til en sliten mor og en flirende far.

Hvor er Mattilsynet – hvor er dyre- og andre beskyttelser? Det som skjedde i de dager er et overgrep mot dyr – lam ble tatt fra sine mødre og gitt som gave til Jesus-barnet – han som nettopp var født av foreldre som ikke eide nåla i veggen, som kom dit på et esel og tok inn i en stall!

Hvor ble det av disse lammene – ble de gitt tilbake til hyrdene etter at Josef og Maria fant ut at de hadde mer enn nok med barnet – eller ble de overlatt til seg selv og ulver – fordi gjeterne hadde annet å finne på?

Hvor står barnevern og sosionomer i denne saken? Hvorfor blir det ikke protestert fra disse når vi aksepterer at hvem som helst kan drasse hysteriske lam inn på fødeavdelinger rundt om i det ganske land? Dette er tydeligvis greit så lenge en flirfull far lar alt og alle slippe inn med godlukt, katter og kaniner. Den historiske far har nok på dette tidspunkt sluttet å flire. Røkelse og saueskitt har gitt ham annet å tenke på – ikke minst den ammende mors forsikringer om at det hele skyldes Den Hellige Ånd – jomfrufødsler har en tendens til å skape en smule uro hos nybakte fedre.

Godtfolk – vi må våge å si et rungende NEI til Prøysen og være ærlig på at vi er dypt krenket! Vi må kunne våge å si at det er godt å stå sammen for å kjempe mot tendenser og forfall i dagens samfunn – nasjonalt og globalt!

Konrad Vargmyr

Vargmyra pr. Mostadmark