«Hommelvik kan bli et eldrevennlig tettsted»

Terje Hansen i Malvik Frp.   Foto: Trond Nøstberg

Debatt

For at eldre skal trives og få en bedre livskvalitet, er det viktig at de kan aktiveres med noe de setter pris på. Tilrettelagte utearealer og parkanlegg for bevegelseshemmede er jo noe ikke bare de de eldre, men alle vil sette pris på.


 

En må jo kunne konkludere med at utearealene nedenfor stasjonen i Hommelvik er det perfekte stedet for en slik park. En tilrettelagt aktivitetspark med den nærheten til sjøen og med en betongrampe som går ut i sjøen ved badestranda, ville vært utrolig bra for ikke bare eldre, men alle som er avhengig av rullestol. Med den korte avstanden til Hommelvik helsetun ville en sånn aktivitetspark med tilknytting til badestranda bidratt til at livskvaliteten hos dem som bor på Helsetunet har økt betraktelig.


 

Eldre liker å se at barn og unge aktiverer seg og spesielt når ting er tilrettelagt for at også eldre kan aktivere seg med forskjellige aktiviteter. Har vanskeligheter med å forstå at politikere kan ha hjerte til å rasere et så viktig område som kan være med på å styrke folkehelsa for både barn, unge, voksne og eldre. Stedet er jo «livsglede» så unikt at det ville vært mange i Norge som vill være misunnelig på denne beliggenheten. Helt i sentrum av tettstedet og 300 meter i rett linje til helsetunet. Denne parken ville være en berikelse både for Hommelvik Helsetun og alle dem som er bevegelsehemmet og bor hjemme.


 

Omdømme til kommunen og ikke minst politikerne havner på et bunnivå om ikke politikerne tar grep snart. Omdømme til Sjøsiden er også på gyngende grunn. Sjøsiden burde applaudere å ha en flott fritidspark og badestrand som sin nærmeste nabo. Parken og badestranda vil nok være et stort pluss for beboerne på Sjøsiden. Det er mer en nok piass på Sjøsiden for de 180 boenhetene som de tenker å sette opp i Stasjonsfjæra.

Terje Hansen,

Frp