«Politikerne står med lua i hånden, uten baller og bukker for storkapitalen»

Det planlegges boliger på Moan i Hommelvik. Innleggsforfatterne vil være med å utforme området rundt fjæra.   Foto: Richard Bakken

Debatt

Slipp ungdommen til for å utforme hele Stasjonsfjæra-området

Vi som er ungdommer ønsker å skape en park hvor vi kan boltre oss fritt, og den parken ønsker vi å etablere på grøntarealene som ligger mellom jernbanen og badestranda.


 

Vi ungdommer har alltid ment at en aktivitetspark må ligge på grøntarealene mellom jernbanen og badestranda. Flesteparten av Hommelvik sin befolkning vil ha nytte av grøntarealer, framfor nok et utbyggingsprosjekt i fjæra.

Ungdomsrådet gikk for omtrent 10 år siden hardt ut både i media og på folkemøte for å bevare hele Stasjonsfjæra-området til parkanlegg.

Det ble totalt neglisjert av både politikere og kommunen. Her virker det som at flertallet av politikere støtter utbyggere, som vil inn å ødelegge det flotte området ved sjøen som noen få vil få nytte av, kontra hele Hommelvik og ikke minst Malvik sin befolkning.


 

Jo da, alle vil ha tilgang til grøntområdene hvis det blir utbygging, men hvor mange ser dere som ligger framfor Hommelvik Sjøside på en varm sommerdag?  Ingen!

Her ser det ut som at de fleste politikerne står med lua i hånden, uten baller og bukker for storkapitalen. Det virker som at det er viktigere å få til 180 leiligheter i det flotte området enn å bygge et parkanlegg som sammen med den flotte badestranda, som ville kunne ta imot på tusenvis av våre innbyggere for trivsel og velvære.

Politikerne burde gå inn på regjeringen.no og lese om strandloven og kommunens egen hjemmeside og gå inn på hjem/kultur, idrett og fritid/friluftsliv og les under Statlig sikring.


 

Det virker som at politikerne er utgått på dato når dem påstår at boliger og fritidsaktiviteter kan forenes. Midtsandtangen har aldri blitt det samme om 2/3 av området har vært nedbygd av boliger.

Her står Hommelvik overfor en mulighet til å få sin Midsandtangen og politikerne er usikre på dette: Det er nesten ikke til å tro, denne muligheten får dere ikke kaste bort!

Etter mandagens kommunestyremøte var det bare tre partier som heller ønsker et parkområde til glede for hele befolningen, mot resten av partiene ønsker at en utbygger skal håve inn masse millioner på bekostning av Innbyggerne som har bodd og vedlikeholdt dette område.


 

Det er i alle fall masse voksent folk i vika som føler de blir frarøvet noe av det kjæreste de har her i vika. Mandagens kommunestyremøte gjør det litt enklere for oss ungdommer å stemme rett ved neste kommunevalg.

Nå er det på tide at dere slipper oss ungdom til for å forme kommunen slik vi vil ha den i framtiden!     

Camilla Pedersen / Johan Backlund / Tore Valstad / Alexandra Arntzen / Silje Pedersen

Og mange – mange flere fra Hommelvika