«La innbyggerne få bestemme hva som er best»

Terje Hansen har sendt et bilde av det som var havna i sentrum av Chicago. De fjernet kaianlegg, lagerbygninger og fikk dette.  Foto: Skjermdump/Trond Nøstberg

Debatt

Nærhet til sjøen står som nummer 1. i alle undersøkelser når det gjelder trivsel og velvære, så la folket få bestemme hva Moanområdet skal brukes til.


 

Andre plasser både i Norge og ute i verden er politikerne obs. på betydningen av å anlegge rekreasjonsområder ved sentrumsområder i tilknytting til sjø eller vann. Det har stor betydning for trivsel, livskvalitet og folkehelsa.

Ta de nærmeste først, Stjørdal kjøper opp alt av strandsoner for å ha til fremtidige generasjoner som friområder. Levanger, Verdal og Steinkjer har flotte aktivitetsparker i sentrum. Oslo og Bergen anlegger bystrand i sentrum og mange andre plasser har parkanlegg og badestrand i sentrum nede ved sjøen. Bygges det i Moan-området, vil det aldri bli tilgitt av de fremtidige generasjoner.


 

Nå er det på tide at folket blir hørt fordi i denne saken har folkets meninger og ønsker blitt neglisjert med den begrunnelsen at dette er en privat regulering og det har dere ikke noe med.

Problemet er bare at før det kommer så langt at en kan starte regulering skal det ha vært avholdt folkemøter så folkets meninger kommer fram. Kommunen arrangerte ikke et eneste folkemøte i denne saken. Det er utbyggers ønsker som har vært prioritert. Oppfordringen nå er at dagens politikere går i dialog med Miljødirektoratet for å få til en statlig sikring som den vi har på Midtsand.

Terje Hansen, Frp