«Jeg håper vi i Malvik og våre nabokommuner får beholde de viktige turområdene, både de tilrettelagte og de mer urørte»

Lisa Kristiansen i Malvik SV håper at Malvik får beholde de viktige turområdene, både de tilrettelagte og de mer urørte.  Foto: Privat

Debatt

«Bit for bit blir marka og naturområdene ødelagt»

Dette skrev leder av naturvernforbundet i Malvik. Siden hennes innlegg har jeg tenkt mye på dette. Vi er heldige i Malvik, vi har mange turområder. Vi kan velge mellom korte eller lange turer, turer ved sjøen eller turer i skogen. Turmulighetene i Malvik er viktig for mange som bor her, men hva skjer hvis vi mister mange av disse områdene? Hvor mye verdt er disse i et samfunnsperspektiv? Det regnestykket har vi ikke. Friluftsliv er en viktig kilde til helse og livskvalitet. Forskning viser at mennesker som oppsøker naturen har økt psykisk- og fysisk helse. Naturen er en gullgruve for folkehelsen, men vi kan dessverre ikke se hvor viktig den er for oss igjennom et budsjett.


 

Hvordan ser turområdene våre ut om noen år? Små biter her og der med natur taes i bruk til noe annet. I Norge blir store områder med villmark spist opp av vindmølleparker, hyttefelt og andre formål. Nå har diskusjonen om vindmøllepark kommet til Malvik. Det er store økonomiske interesser. Jeg skulle ønsket vi kunne sette en prislapp på hva det er verdt å beholde naturområdene.


 

Jeg håper vi i Malvik og våre nabokommuner får beholde de viktige turområdene, både de tilrettelagte og de mer urørte. Disse områdene kan ikke forsvinne til hyttefelt, vindkraft eller andre prosjekter som er av stor økonomisk interesse, men som vil forringe det viktigste, nemlig folkehelsen.

Lisa Kristiansen

Malvik SV