«Tenk på hva som gagner innbyggerne, hva som skaper liv og aktivitet»

Moan i Hommelvik 

Debatt

Siden jeg slo meg ned i Hommelvik i 1960,har jeg sett stedet forandre seg fra en trehusidyll ved E6 til et utbyggingsprosjekt langs Malvikveien. Trehusbebyggelsen finnes fortsatt bak et samvirkelag og et herredshus i betong, store, grå og pregløse og uten identitet.


 

Hommelvik har fra langt tilbake vært knyttet til fjorden med industri og skipsfart. Stedet har fostret en stor politiker med røtter i trelastindustrien. Etter at industrivirksomheten tok slutt,har utviklingen tatt en annen retning. Nå er det bygging av boligblokker som teller og som skal skaffe penger i kommunekassa. Langs Malvikveien fra Hommelvik stasjon mot nord skyter det opp betongblokker og det prosjekteres nye bl.a.på Wigumtomta. Homla hageby er under bygging. En stor blokk reiser seg og flere skal det bli. Om det blir plass til hage i hagebyen vet jeg ikke. På den andre sida av Malvikveien, ned mot sjøen, ligger Hommelvik Sjøside. Det er en sammenhengende blokkbebyggelse der siste byggetrinn ferdigstilles i løpet av året.

Det som nå gjenstår av utbyggbare områder ved fjorden er Moan. Dette området har utbyggere kastet sine øyne på. Her prosjekterer de en stor og høy blokkbebyggelse som for alltid vil stenge Hommelvik sentrum fra sjøen. Moan er et unikt område med store kvaliteter og muligheter for god utnyttelse til innbyggernes beste. Et sted til rekreasjon og aktivitet som vil skape økt livskvalitet og trivsel.


 

Derfor kjære politikere tenk framover. Tenk på hva som gagner innbyggerne, hva som skaper liv og aktivitet i Hommelvik sentrum. Det er ikke boligblokker for de få, men et friområde med tilgang til sjøen for de mange.

Dere har muligheten til å realisere dette. Ikke skusle bort den.