Sist APs Kristin Nybrodahl grep pennen fatt var kjønnsorganet mitt i fokus, nå har hun utropt meg til rasist. Hva det neste blir aner jeg ikke, men jeg blir ikke forundret dersom det handler om at hun er ung kvinne, mens jeg er en middelaldrende, hvit mann. Det er vel slikt de lærer på skrivekurset i Folkets Hus. Er det ikke «bøllekurs» dere kaller det?

Årsaken til at Nybrodahl med harmdirrende hånd nå løfter rasistkortet er at Fremskrittspartiet ønsker å prioritere krigsflyktninger (kvinner og barn) fra Ukraina fremfor mennesker, hovedsakelig unge menn, som har «flyktet» gjennom 10-15 land med fred for å komme seg hit. Statistikken viser at mange av disse har manglende evne og/eller vilje til å tilpasse seg det norske samfunnet. Hos svært store grupper er det bare 4 av 10 som er i arbeid etter en generasjon i Norge. Ja, tallene er så begredelige at jeg bevisst unnlater å nevne opprinnelseslandene. I tillegg til å beslaglegge enorme ressurser i kommunene medfører det vedvarende fattigdom, utenforskap og parallelsamfunn – med de problemene det beviselig fører til. Dette er ikke et spørsmål om hudfarge, det handler om kultur. Hos mennesker med opprinnelse fra f.eks. Thailand og Filippinene er yrkesdeltakelsen høyere enn den er for etniske nordmenn – både for kvinner og menn. Bra!

Migrant Integration Policy Index (MIPEX) har rangert alle land i verden etter hvor gode de er på å ta imot flyktninger (språkopplæring, arbeidsmarkedstiltak, boligpolitikk etc.). I følge MIPEX er Sverige verdens desidert beste land på integrering – Norge ligger et godt stykke bak. Dersom det er et spørsmål om manglende språkopplæring, som Nybrodahl påstår er årsaken til den elendige statistikken her til lands, så bør jo alt gå på skinner hos vårt broderfolk som er verdensmestre i faget.

Jeg foreslår derfor at Nybrodahl tar med seg resten av AP-gjengen fra Hommelvik på studietur litt lengre inn i vårt naboland enn kjøttdisken på Storlien. Kanskje noen av byene som har stått i brann mens det ropes «Allah u’akkbar» hver eneste dag gjennom påsken er verdt en visitt? De 26 skadde politifolkene har sikkert mange integreringshistorier å fortelle, og ville utvilsomt satt pris på en rød rose på sykesengen. Ellers så oppgir 6 av 10 svenske kvinner at de føler seg så utrygge at de knapt våger å gå ut etter mørkets frembrudd. Det var 25 anmeldte voldtekter hver eneste dag i 2021 – men politiet har ikke kapasitet til å etterforske selv når det er barn som skjendes (i gjennomsnitt ble 10 svenske barn voldtatt hver eneste dag i 2021 – det er sterk økning av voldtekt av guttebarn). Det er rett og slett for mye for politiet. Og dessverre; i 8 av 10 tilfeller hvor overfallsmannen faktisk blir tatt og dømt, så er han ikke født i Sverige. Men også her har svenskene funnet løsninger: Legger dere inn et stopp i Oskarshamn, kan dere få høre hvordan sporty damer jogger med væpnet politieskorte etter at solen har gått ned. Her har dere mye god integrering å lære.

Det er fremdeles noen år til vi er like gode på integrering som svenskene, men med Arbeiderpartiets politikk så kommer vi garantert dit. Et siste tips før turen: «Medel-Svensson» har fått seg noen nye hobbyer de siste årene. Det er skyteepisoder omtrent hver dag. I tillegg kommer den nye «svenske» folkesporten: håndgranatkasting – så husk skuddsikre vester når dere legger i vei.

Men språkproblemer blir det ikke, for alle snakker svensk og er godt integrerte. God tur!