På tide å snu, Kenneth Brandsås

Når nettsjefen i Tensio Trøndelag Nord reduserer beredskapen i en tid der samfunnet skriker etter beredskap, så må vi si ifra! Hvis vi ser på svaret nettsjefen gir avisas reporter på spørsmålet om Tensio ikke har fast beredskap, bør vi stoppe opp og hjelpe Brandsås med å ta riktig valg;

«– Hvis det kommer i en mer alvorlig situasjon, så setter vi beredskap og da vil alle ressurser være tilgjengelig.»

Blir en montør som er på ferie med familien sin mer tilgjengelig bare fordi at det blir som du sier «satt beredskap»? Blir utrykningstiden kortere av denne grunn? Tenke seg til dette, vi som bor på Innherred har nå ikke beredskap på strømforsyningen vår etter ordinær arbeidstid.

Vi som storsamfunn har valgt å benytte beredskapsordninger til de samfunnsfunksjonene vi anser som viktige nok. Og den eneste grunnen til denne endringen er økonomi. Når ble mitt lokalsamfunns trygghet en ulempe for Tensio sitt budsjett?

Jeg forventer at Tensio nå haste-evaluerer prøveprosjektet og går tilbake til trygg grunn. Dette er ikke tiden for å redusere beredskap på noen områder i vårt samfunn. Jeg vil gå så langt som å kalle dette uansvarlig.