Nå har vi basket og slitt med koronaepidemien siden mars i fjor.

Og ikke nok med det, vi har fått en strømkrise vi aldri i vår villeste fantasi trodde var mulig i Norge.

Hvordan i all verden har våre politikere maktet å føre landet inn i en slik situasjon?

Oddvar Vigdenes beskriver denne tragediens årsak på en utmerket måte i Bladet den 21. desember. Og han har dessverre aldeles rett i alt han skriver.

Den situasjonen Norge nå befinner seg i, med antydning om strømpriser opp mot 20 kroner pr kw/h i sør-Norge i løpet av vinteren, tilsier selvfølgelig at vi nå snakker om en ufattelig tragedie for uhorvelig mange mennesker i dette landet.

Det verste er at dagens politikere ikke tar dette inn over seg på det største alvor. For hva hjelper det med 50 prosent støtte for strømbruk over 70 øre pr kw/h? Latterlig og en hån mot folk rett og slett!

Begrepet unntakstilstand er snublende nært, for ikke å si aldeles nødvendig, slik situasjonen forventes å utvikle seg ut over vinteren.

Det er jo aldeles absurd at Norge fortsetter å tømme våre vannmagasiner for eksport, mens vår egen befolkning både fryser, og «tapper» det de eventuelt har av egne økonomiske «magasiner».

Det snakkes med rette om politikerforakt, og nå får denne oppfatningen virkelig rakettfart framover, dersom situasjonen ikke stanses og løses med alle tilgjengelige midler umiddelbart.

Begrepet «unntakstilstand» har vel ikke vært benyttet siden 2. verdenskrig her til lands, men nå ser i hvert fall ikke jeg noen annen løsning på denne tragiske og umenneskelige tilstanden våre naive og likeglade politikere har klart å vikle oss inn.

Vi må omgående gjeninnføre full kontroll over vår egen kraftproduksjon, før tragedien snart er total.

Det verste er å tenke på at produksjonskostnaden ikke er på mer enn 10-20 øre pr. kw/h!

Det som nå er å frykte midt i denne koronaepidemien, og de astronomiske strømprisene, er at dette vil gå sterkt og direkte ut over både økonomi og helsetilstand for svært mange mennesker.

Og helt garantert vil den gi seg utslag på selvmordstatistikken, når regnskapets time en dag kommer.

Det er nesten så en får en følelse av å bo i et land vi helst ikke ønsker å sammenligne oss med...