Det er 14 år gamle Linnea Mølslet i Senterungdommen som reagerer på dette.

Vi alle vet at kvinner har blitt sett ned på og undertrykt igjennom årene, vi alle vet at kvinner ikke har hatt de samme rettigheter som menn.

Men bare fordi jeg har mine meninger om dette så skal jeg få slengt «jævla feminist». Jeg mener at dette ikke er noe som skulle ha blitt normalisert, det er ikke en selvfølge at jeg skal få slengt stygge og nedlatende ord etter meg.

Det er tydeligvis greit å bare slenge ut «jævla feminist» og lignende, uten at det skal ha noen konsekvenser. Dagens samfunn er ikke lengre kritisk til hverandre og stiller spørsmål, vi bare slenger ut nedlatende ord til hverandre.

Jeg vil ha likestilling, ikke bare i Norge, men alle andre land, vi har en lang vei å gå med å forstå hverandre og respektere det at vi har forskjellige meninger som kanskje ikke er helt de samme som vi har selv.

Det er ikke feil å mene en ting, om venninna di mener noe helt annet. Dere skal respektere det at dere har forskjellige meninger, dere skal lytte til hverandre om hvorfor dere har forskjellige meninger, dere skal kunne forstå hvorfor dere ikke mener det samme.

Kvinner fikk ikke lov til å gå vekk fra husmoryrket til andre yrker før på 1960-tallet. Grunnen til at kvinner fikk lov til å jobbe da, var fordi at de rett og slett var billig arbeidskraft, på den tiden ville de som styrte ha kvalifisert arbeidskraft til lav lønn.

Det vil si at for den samme jobben som kvinner og menn gjorde, så fikk kvinnene mye mindre lønn enn det mannfolket fikk. Det kan umulig ha hvert rettferdig!

Kvinner sin lønn utgjør i gjennomsnitt 87,9 prosent av mannfolket sin lønn i 2021, i 2001 hadde kvinner i gjennomsnitt 83,3 prosent av mannfolket sin lønn. 4,6 prosent er forskjellen på lønn som har blitt gjort noe med på 20 år, det vil si 0,23 prosent hvert år (SSB.no).

Norge har kommet en lang vei innen likestilling, men vi har en lang vei igjen å gå!

Jeg kommer til å fremme kvinner sine rettigheter, vi kvinner er også i stand til å gjøre den samme jobben som menn gjør.