Mye laks tatt den første uka i Stjørdalselva

Det er rapportert inn 137 lakser på Laksebørsen for Stjørdalselva.

Monica Sagen er en av mange glade lakser. Hun fikk sin første laks noensinne 3. juni.   Foto: Privat

New Articles

Det er like mange laks som fjoråret som også endte med 137 lakser den første fiskeuka. Siden år 2000 er det bare tre år det er tatt flere lakser på åpningsuka. Aller flest ble det tatt i 2009 med 196 laks.

Fornøyd

Morten Welde i Stjørdal Jeger og Fiskerforening er godt fornøyd med antall laks tatt den første fiskeuka.  

 

Morten Welde, leder av fiskeutvalget i Stjørdal Jeger- og Fiskerforening er meget fornøyd med de første dagene i årets sesong, og han har selv landet en storlaks så langt.

– Det er artig at vi får en slik start på sesongen som jeg vil karakterisere som rimelig bra. Jeg har sett litt på statistikken for de siste ti årene, og det er ikke noe rekordfiske, men det er bra. Det er fin vannføring og brukbare forhold, selv om elva er litt kald. Fangstene viser også at det er et tidlige innsig av laks til elva. Dette er absolutt godkjent, sier Welde.

Han forteller at det er mange fornøyde fiskere i elva.

– I alle fall de som har fått laks. Fiskerne virker fornøyde og de kan være misfornøyd om de ikke har fått laks ennå. For å få laks den første uka så må man ha litt flaks.

Kald start

De to første fiskedagene var kalde og temperaturen var nede i tre grader på natta. Men på åpningsdøgnet ble det landet 38 lakser og 21 det påfølgende. De første dagene ble de fleste laksene tatt nedenfor utløpet av Forra. På SJFFs vald mellom Hegra og utløpet ble det tatt ni lakser og fem på Hembre Gård sine vald.

De siste dagene har det gått laks lengre oppover i vassdraget. Blant annet på Hylla ble det tatt hele fem lakser på tirsdag.

Før sesongen var mange bekymret for at elva også i år skulle bli like farget av leire nedenfor Avelsgård i Hegra. Rapportene fra fiskerne tyder på at det ikke er like stort problem i år, og det er meldt inn mange laks fra nedre deler av elva på Laksebørsen.

Årets største laks så langt er på 18,4 kilo og ble tatt på flue av Magnus Karlsson på valdet Ingstadnes.


Har du laksebilder legg dem ut på #bladlaksen