Satte ny rekord med laks på 19,1 kilo

Vidar Mittet tok kjempelaks på Ersgard Sør.

Vidar Mittet med laksen på 19,1 kilo som ble tatt på Ersgard Sør.  Foto: Richard Bakken

New Articles

Smilene var store på gården Ersgard Sør i ettermiddag. Det er ikke ofte at det kommer slike rugger på land. Laksen er den største som er tatt i Stjørdalselva så langt i år. Ikke siden 2009 er det tatt større laks i elva. Det året var største laks 19,5 kilo. 

- Jeg fikk den nå i dag formiddag nede på øra, forteller Vidar Mittet fra Ålesund.

- Jeg sto to timer med fluestanga, men så gikk jeg over til makk. Da gikk det ikke mange kastene før den satt, sier Mittet som bruket tjue minutter med laksen før den kom på land.

- Den hoppet med det samme den tok på. Da er det ofte at kroken sitter på utsida av kjeften, så jeg kjørte den hardt. Men det viste seg at den satt som et skudd. Jeg kunne holdt på en hel dag med den uten den hadde falt av, sier en fornøyd storfisker, som har vært og vist frem laksen på Laksebørsen.

- Laksen er meldt inn på børsen, og nå må jeg ta en pause i fisket frem til morgen.

Har du fått like stor fisk tidligere?

- Nei, jeg fikk en storlaks på 18,5 kilo i Surna da jeg var atten år, sier Mittet som kommer Ålesund.

Han og kameratgruppa på fem fiskere kom på lørdag og skal fiske til onsdag.

Frem til i ettermiddag er det meldt inn 216 lakser på Laksebørsen.