Savnet turgåer funnet i god behold

Den savnede turgåeren ble funnet av mannskaper på Sea King-helikopteret.

Leteaksjonen koordineres fra et parkeringsområde ved F705, der veien går over til Nevra  Foto: Erling Skjervold

New Articles

- Det handler om en kar i 70-årene. Han har vært ute siden mandag formiddag i 12-tiden, og han har ikke kommet tilbake, sier operasjonsleder Bjørn Handegard hos politiet i Trøndelag.

Like etter klokka 21.30 kom meldingen om at vedkommende er funnet.

I følge politiets siste twitter-melding, ble han funnet av Sea King-helikopteret som ble satt inn i søket mandag kveld.

Mannen skal være i god behold, og han blir nå fraktet ned til KO ved Dravengsaga, der han blir tatt hånd om av helsepersonell.

Hunder og helikopter

Politiet valgte mandag kveld å kalle tilbake mannskap som var på vei ut i marka for å lete etter 70-åringen. Politiet har mandag kveld fått bistand fra Norske Redningshunder. I tillegg er et Sea King redningshelikopter ute for å lete etter mannen.

- Vi prøver å begrense personellet ute i terrenget fordi de kan virke forstyrrende på Sea King-helikopterets søk. De som er ute, må ihvertfall være utstyrt slik at mannskapet på helikopteret lett kan se hvem de er, sier operasjonslederen.

Usikker

Innsatsleder Tonje Våden hos politiet sier til adressa.no at familien var i kontakt med mannen i 16-tiden mandag, og han skal da ha vært usikker på hvor han var.

Politiet har etablert samlingssted for leteaksjonen ved Nånshåmmåren

Til fots

Mannen som redningsmannskapene nå leter etter, la ut på tur til fots i 12-tiden i formiddag. Ifølge politiets operasjonsleder er han vant til å være ute, og han skal være ved god helse.

- Det er nysnø og gode sporforhold i området. Vi regner med å finne ham ganske snart, sier politiets operasjonsleder Bjørn Handegard.