Mener manglende brøyting og strøing skaper utrygg skolevei

- Vinteren bør ikke komme overraskende på de som skal ta seg av veiene

Monica Sandnes i Flora reagerer sterkt på dårlig brøyting og strøing.

Monica Sandnes i Flora mener dårlig brøyting og dårlig strøing skaper farlige situasjoner for barna som går langs veien ned til E14 for å ta skolebuss.   Foto: Erling Skjervold

New Articles

Det sier Monica Sandnes i Flora. Hun har tre barn som går går langs Melmyrveien for å komme seg ned til E14 i mørket tidlig om morgenen.

Lite imponert

Hun er lite imponert over de som skal vedlikeholde veiene og mener det skaper utrygge situasjoner for skolebarna.

- Når ungene går på skolen om morgenen og går hjemmefra klokken 7, så er det ofte at det ikke er brøytet. Lørdag måtte folk gå langs grøfta. Det er ganske irriterende at det ikke er strødd før langt etter klokken 18 om kvelden, sier Sandnes.

Må kjøre barna på skolen

Hun snakker om veien som går over fra Flora til Forradalen.

- Det er klart det er farlig for ungene også. Når det er dårlig brøytet og ikke strødd, så er det uberegnelig når det kommer biler. Vi ser oss nødt til å kjøre barna på skolen, sier Sandnes. 

Hun mener at vinteren ikke bør komme overraskende på de som skal ta seg av veiene.

- Jeg jobber i Hommelvik og begynner ofte på jobb klokken 06:30. Da kan det være utfordrende å komme seg avgårde selv om jeg har firhjulstrekk. Jeg vet ikke om det er kommunen som setter begrensninger eller om det er de som vedlikeholder veiene om gjør en dårlig jobb, men det er veldig lite trivelig, sier hun.

- Ikke fått klager

– Vi har  døgnkontinuerlig telefonvakt gjennom hele uka. Sjøl har jeg hatt vakt siden torsdag i forrige uke, og går av vakta i dag torsdag. I denne perioden har jeg ikke hatt henvendelser fra noen som er kritiske til brøytinga i Tomtbakkan i Flora. Derimot fikk jeg siste helg flere henvendelser om glatt veg i Tomtbakkan, og manglende strøing. Dette ble det da videreformidlet til entreprenøren som har både strøing og brøyteoppdraget sier Ketil Fiskvik, fagansvarlig veg i Stjørdal kommune.

Fiskvik sier at kommunen har satt ut både brøyte–og strøjobben på vegen mellom Flora og Forradalen til entreprenør.

– Får vi henvendelser om manglende brøyting eller strøing melder vi dette videre til entreprenøren. Dette ble gjort siste helg, da handlet det om strøing. Manglende brøyting har jeg, som har hatt vakt, ikke hatt henvendelser om, sier Ketil Fiskvik.

Sandnes hevder på sin side at det var florbygger som ringte lørdag for å varsle om forholdene på veiene.

- Da hadde de fått beskjed om at det ikke var noen som hadde ringt og klaget ennå.