Første runde for detaljreguleringen av Hommelvik Panorma er klar og saken kommer til politisk behandling i neste uke. Deretter sendes den ut til offentlig ettersyn, før politikerne over sommeren skal godkjenne byggeplanen på Stillashus-tomta.

Dagligvarebutikk og boliger

Eier og utbygger, Fritz Bade, er godt fornøyd med endelig å se muligheten for å realisere prosjektet, på Sannan i Hommelvik, som inneholder 2.100 kvadratmeter næringsareal, der Coop Extra planlegger å flytte inn, og 62 leiligheter på fra 40 til 150 kvadratmeter. Hommelvik Panorama får butikkareal i første etasje og fire etasjer med leiligheter.

– Det har tatt tid å komme dit vi er i dag. Men jeg mener det er bedre å bruke tid på å få alt slik det skal være før saken behandles politisk. Vi har brukt lengre tid for å få oversikt over eventuelle innsigelser tidlig i prosessen. Den ekstra tiden vi har brukt regner jeg med vi sparer inn i det videre arbeidet med prosjektet, sier Fritz Bade.

Redusert byggeprosjekt

– Prosjektet er noe redusert i forhold til tidligere planer?

– Vi måtte flytte hele prosjektet på grunn av krav fra Statens vegvesen om avstand til offentlig veg. Det gjorde at vi mistet ei blokk og cirka 25 leiligheter. Men vi må forholde oss til det som er mulig å gjennomføre og ta prosjektet videre, sier han.

Godt samarbeidsklima

– Hvordan har kontakten med Malvik kommune vært i denne byggesaken?

– Jeg har bare gode erfaringer med byggesakskontoret, det har vært konstruktivt og samarbeidsklimaet har vært bra hele veien, sier Fritz Bade.

– Dersom alt går som forventet vil reguleringsplanen bli vedtatt sendt ut på høring neste uke. Deretter kommer den til andre gangs behandling, og går alt greit regner jeg med at vi kan starte salget av leilighetene i august. Da kan det bli byggestart før årsskiftet, sier Bade.

En ekstra etasje

Byggeprosjektet ligger i grensen til området som omfattes av sentrumsregjeringen i Hommelvik. Det legges opp til en byggehøyde på 18,5 meter, noe høyere enn sentrumsplanen som har en byggehøyde på 14 meter. Årsaken er ønsket om en ekstra etasje og at forretningsdelen krever større etasjehøyde. I tillegg til byggeprosjektet på Stillashus-tomta, med næring og bolig, omfatter reguleringsplanen et mindre område ved Homla bru. Der skal det bygges en gangveg for å gi bedre trafikksikkerhet for myke trafikanter.