Det var tidligere denne uka at det gjennom media ble kjent at Fylkesmannen i Trøndelag slår fast at Malvik kommune, som skoleeier ikke har gjort nok for å oppfylle retten til et trygt og godt skolemiljø.

- Jeg beklager sterkt at vi ikke har klart å oppfylle denne retten, skriver Midttun i pressemeldingen.

Pålagt å sikre trygt og godt klassemiljø

Videre heter det at de tiltakene som har vært gjennomført for å trygge elevens læringsmiljø, med ekstra ressurser og innhenting av faglige råd, ikke har vært gode nok.

- Fylkesmannen ga derfor Malvik kommune en liste med 6 forbedringspunkter. Disse punktene handler blant annet om endringer og forbedringer både i klasserommet, i friminuttene og på skoleveien. 5 av de 6 forbedringspunktene er iverksatt, og punkt 6 – som handler om å legge en plan som skal sikre et trygt og godt klassemiljø - vil bli fulgt opp innen fristen som er 20. juni 2018, skriver rådmannen.

Les også: «Elever blir lugget, sparket, slått og utsatt for drittslenging»

Soleklart krav på et godt læringsmiljø

- Alle barn og elever i Malvik har et soleklart krav på et oppvekst- og læringsmiljø som fremmer helse, trivsel og læring. Og det er elevenes egen opplevelse av hvordan de har det på skolen som er avgjørende. Derfor skal skolene ta enhver melding om at noen opplever krenkelser på alvor.

- I arbeidet mot mobbing skal Malvik kommune legge til rette for kontinuerlig utviklingsarbeid og for et godt læringsmiljø for alle. Vi skal også sørge for bred kompetanse i forebygging, avdekking og håndtering av mobbing i skolene våre. Dette er et kontinuerlig arbeid som har høy prioritet fra kommunens side, heter det i pressemeldingen.

Les også: Rystet over ny grov mobbesak

Foresatte og ansatte invitert til møte

Rådmann Midttun skriver videre at et godt læringsmiljø er noe som angår alle, og tiltak mot mobbing kan rette seg mot både den som blir mobbet eller krenket, den eller de som mobber eller krenker, gruppe- eller klassemiljø eller hele skolemiljøet.

Rådmannen vil mandag gi en redegjørelse om mobbesaken i kommunestyret. Torsdag neste uke er alle foresatte og ansatte ved det aktuelle trinnet på Vikhammer skole invitert til møte med rådmannen.