Et flertall på 21 av de 31 representantene i kommunestyret valgte å gå for et rimeligere forslag for ny ungdomsskole på Vikhammer.

Det betyr at den nye skolen får lokaler for kulturskolen, som i dag holder til i Ytre Malvik samfunnshus, og ungdomshus. Det offentlige biblioteket og skolebiblioteket blir værende i felles lokaler ved Malvik videregående skole.

Lukket amfi

Det var leder i Utvalg for oppvekst og kultur, Trond Hoseth (Ap), som på vegne av de rødgrønne partiene la fram forslaget om å velge alternativet uten eget bibliotek. Det alternativet er beregnet å koste 23 millioner kroner mindre enn rådmannens anbefalte forslag til nytt skolebygg.

- Vi foreslår alternativ B, som har en kostnad på 260 millioner kroner, og som bygges med lokaler for kulturskole, ungdomshus og lagerrom for det frivillige kulturlivet. Vi ber rådmannen se på muligheten for et lukket amfi i bygget, sa Hoseth da han presenterte forslaget på vegne av Ap, SV, Sp og MDG.

Ikke rom for basishall

- Det innarbeides eget ekstra rom med plass til bøker, men skolebiblioteket skal fortsatt være samlokalisert med folkebiblioteket i lokaler ved Malvik videregående skole, sa Hoseth.

- Vi ser ikke at det er rom for å finansiere en basishall i dag. Men ser det nyttig at basishall-alternativet blir presentert og tegnet inn på kartet for Vikhammer for mulig videreutvikling av idrettsarenaer i Malvik og imøteser utredning av forhold rundt basishall fram mot endelig byggevedtak, sa Hoseth, som fikk flertall for sitt alternative forslag.

Ønsker bibliotek i eget bygg

Høyres alternativ for ny ungdomsskole inneholder både bibliotek og basishall.

- Vi mener biblioteket vil bli bedre i bygg som eies av kommunen, da vi har fått inntrykk av at samarbeid med fylket til tider er krevende når det gjelder bygg. Det vil også være veldig positivt å lokalisere biblioteket sammen med kulturskole og ungdomshus i forhold til personalressurser og kollegaer. Virksomhet kultur er i dag veldig spredt, noe som gir mindre muligheter for samarbeid. For ungdommene i kommunen tror vi et godt bibliotektilbud på ungdomsskolen er like viktig som på den videregående skolen, sa Høyres gruppeleder Eva Lundemo.

Lundemo peker på at en basishall, flerbrukshall vil være en idrettshall tilrettelagt spesielt med tanke på basisøvelser som alle idretter vil ha nytte av. Høyre ser det som klokt og samfunnsnyttig å planlegge en basishall i sammenheng med bygging av ny ungdomsskole.