Simen fra Meråker er klar for et færøysk fotballeventyr

Simen Raaen Sandmæl (28) skal spille eliteseriefotball på Færøyene denne sesongen.

Simen Raaen Sandmæl er klar for den færøyske eliteserien i fotball.  Foto: Arkivfoto

Jeg følte at jeg måtte ta denne muligheten når den dukket opp.Simen Raaen Sandmæl

New Articles

- Det stemmer det. Tirsdag ble det klart at jeg skal spille for Klaksvik. Jeg reiser til Færøyene om en uke, sa Simen Raaen Sandmæl til Bladet onsdag ettermiddag. Midtbanespilleren har spilt for Levanger FK i førstedivisjon siste halvdel av 2018-sesongen. Innherredsklubben rykket ned til 2. divisjon og nå forlater Sandmæl skuta for å oppleve det som kan beskrives som et lite fotballeventyr.

Fra Brattvåg

Også Torbjørn Grytten, en annen nordmann, skal spille for Klaksvik i 2019. Grytten kommer fra sunnmørsklubben Brattvåg, Stjørdals-Blinks andredivisjonskollega.

- Jeg følte at jeg måtte ta denne muligheten når den dukket opp, sier Simen Raaen Sandmæl som er ferdig med lærerstudiene og som skal være fotballspiller på heltid på Færøyene. Klaksvik er en by på rundt 5.000 innbyggere mens den største byen og hovedstaden er Torshavn med rundt 20.000 innbyggere.

Fjerdeplass

Den færøyske eliteserien består av 10 klubber og alle klubbene spiller tre ganger mot hverandre i løpet av sesongen som strekker seg fra mars/april og til november, ikke ulikt den norske modellen. I 2018 ble Klaksvik nummer fire med 51 poeng etter 27 kamper. Seriemester HB Torshavn oppnådde 73 poeng.

Det er via spilleragent Sverre Mauseth at denne muligheten dukket opp for Simen Raaen Sandmæl.

–Han har jobbet litt for meg tidligere, så når dette dukket opp så var det bare å hive seg på, sier 28-åringen som regner med at mamma Mimmi og pappa Terje i Meråker allerede har begynt å lagt årets sommerferieplaner...