I Stjørdal på jakt etter brillepersonlighet

Ina Sørensen-Skjervold, Kathrine Sørland og Ann-Mari Vennatrø Vold hos Specksaver i Stjørdal er helt enige i at briller er kult.  Foto: Runar Vollan

Briller har blitt en moteting. Jeg synes det er litt kjekt å slå et slag for briller

New Articles

Tidligere modell og programleder Kathrine Sørland var torsdag i Stjørdal for å fronte Specsavers kampanje «Gi syn til Tanzania» og «Årets brillemodell».

Nå kan du bli brillemodell og Norges beste brillepersonlighet hos optiker Vebjørn Verkland og kollegene hos Specsavers i Stjørdal.

Kathrine Sørland er på jakt etter årets brillemodell for optikerkjeden, og slår samtidig et slag for kjedens humanitære prosjekt «Gi syn til Tanzania».

– Alle kan delta, og det hadde vært kult om det hadde vært noen herfra som vant, sier Sørland.

Årets brillemodell ble opprinnelig startet som et anti mobbeprosjekt av Specsavers i England for over ti år siden. Nå er kjeden ute etter noen som kan bil årets brillemodell og vil gjerne ha hverdagsbilder, den alminnelige brillebrukeren, ikke nødvendigvis den glamorøse fotomodellen.

Kjendisen reiser rundt fra butikk til butikk for å stå i bresjen for årets brillemodell. Og vnneren får bli med til Tanzania og delta i prosjektet i februar-mars neste år. Konkurransen avsluttes 1. august.

– Det er ikke en modellkonkurranse, men årets brillepersonlighet kanskje, men det blir også photoshoot i Oslo, sier hun.

Bildene vil bli publisert i magasinet Elle.

– Briller er kult

Vinneren kan være hvem som helst, for i utgangspunktet ønsker hun å sette fokus på at briller er kult.

– Da jeg var ung, var det ikke kult å ha briller, sier Sørland.

Hun begynte med briller da hun var rundt 11 år, men brukte dem aldri blant folk, fordi hun syntes det var flaut. Brillene ble bare brukt hjemme.

– Men nå har det blitt en sånn kul greie. Briller har blitt en moteting. Jeg synes det er litt kjekt å slå et slag for briller, sier hun.

Gikk lenge uten

– Det hadde vært kult, hadde det vært en vinner her fra Stjørdal da. Eller "Shørdaln". Det er bare å melde seg på via Specsavers sin hjemmeside, sier hun.

– Er du nærsynt eller langsynt?

– Jeg er langsynt og har skjeve hornhinner. Jeg tror skjeve hornhinner er veldig vanlig. Jeg prøvde linser til det, men orket ikke lenge.

Hvert år sender Specsavers en delegasjon til Tanzania for å levere ut tusenvis av brukte briller som har blitt samlet inn i alle butikkene i Norge. Det blir også tatt synsprøver.

– Det er en drøm å være der nede. Og så er det sykt kult å få hjelpe alle menneskene, sier Sørland.

Delte også ut solbriller

Hun poengterer at vi tar dette med synstest og briller som en selvfølge, men ikke alle har det slikt.

– De får blant annet grå stær på grunn av sterk sol hele tiden, sier hun.

Specsavers ga dem også solbriller som de heller ikke hadde hatt før.

– Det var så godt å se spesielt ungene som endelig kunne se igjen, sier Sørland.