Flytter inn når operaen flytter ut

Skatval hornmusikklag markerer 120-årsjubileum med borgkonsert i Steinvikholmen.

Skatval hornmusikklag har flere store planer i år. I august arrangerer de utendørskonsert på Steinvikholmen. Fra v. Trine Hammer-Forbordsaune, Ole Hammer, Randi Steinvikaune og Morten Moa.  Foto: Frank Cadamarteri

Kultur

I tillegg kommer en storstilt jubileumskonsert i Storsalen i Kimen. Men la oss ta borgkonserten først.

Nylig kunne Stjørdalens Blad fortelle at operaen definitivt ikke setter opp slottsoperaen om Olav Engelbrektsson i sommer.

Under midnattskonserten lørdag 27. august spiller korpset inne i borgen sammen med trompetist Ole Edvard Antonsen og sanger Are Hembre.

–Vi håper på 1000 publikummere, sier Ole Hammer.

Overtar for operaen

Han forteller at det er 24 år siden sist korpset holdt en lignende konsert på samme sted. Den gang, i 1992, trakk de 1000 publikummere ut i fakkellyset i borgen i finværet. Da spilte de sammen med blant annet Henning Sommerro og Kristin Steinvik.

–Vi ønsker å gjenta det vi gjorde da. Dette er et stort arrangement og store artister å jobbe med for et amatørkorps som oss, men med såpass kjente solister skal det være mulig å trekke et bra publikum, sier Hammer

Bygger scene i borgen

Scenen blir bygd opp foran brønnen inne i borgen. Dermed må publikum selv ta med seg stoler å sitte på. Hammer lover både vakker lyssetting og god lyd.

Det endelige konsertprogrammet er imidlertid ikke helt klart.

–Det vil nok bli noen rene korpsnummer og en del av deres repertoar, antagelig vil det også bli noe i grenseland mot musikalnummer, sier Morten Moa.

Sammen med Trine Hammer-Forbordsaune og Randi Steinvik, fleiper han med at billettene, som nå legges ut for salg i løpet av kort tid, trolig er solgt ut i løpet av en halvtime – akkurat som med Bruce Springsteen-konserten i Trondheim.

To konserter

Korpset opprettholder også tradisjonen med en stor førjulskonsert i Skatval kirke, men allerede før den tid, i oktober, er det duket for en stor jubileumskonsert inne i Kimen kulturhus. Der har de invitert med oss ni lokale solister som alle har spilt eller sunget med hornmusikklaget tidligere, forteller Hammer.

De ni er: Siri Bones, Ivar Aas, Kim Olve Breistrand, Geir Lauvås, Sonja Kristiansen, Åshild Mundal, Kristin Steinvik og Sunniva Undsgaard.

–Det vil bli et variert program med noe for enhver smak, fastslår Hammer.