Storslagen operaettermiddag i Kimen

Lørdag inviterte Opera Trøndelag og Kimen Kulturhus til «Operagalla i sommerbris». Et ellevilt og jublende publikum ble ikke skuffet.

Ingebjørg Kosmo og de andre ble mottatt med begeistring.  Foto: Kristian Helgesen

Kultur

Jubelrop, trampeklapp og latter satt løst da Eir Inderhaug, Espen Langvik, Thomas Ruud og Ingebjørg Kosmo inntok scenen sammen med elever fra operaskolen, det unge talentet Karianna Sommerro og lokal helt Are Hembre. Atmasukha Anande spilte piano.

Balansert

Det balanserte repertoaret bød på både klassiske operasvisker og kjente musikalperler. Dette traff publikum rett i hjertet og sørget for den sommerbrisen meteorologene så langt i år bare har kunnet by på sporadisk. Den fullsatte salen vitnet om innsatsen Opera Trøndelag har gjort gjennom mange år og at Stjørdalingen kjenner sin opera.

Høydepunkter

Når perlene sitter så tett på snora som de gjorde denne ettermiddagen, kan det være vrient å velge ut høydepunkter. Eir Inderhaugs komiske talent må kunne sies å være ett av dem, i tillegg til den fantastiske stemmeprakten, naturligvis. Stemmeprakt og teatralske ablegøyer, var for øvrig noe også de andre bød på i rikt monn.

Lokal helt

Are Hembre var invitert som gjestesolist og sang Guldet blev til sand fra Kristina från Duvemåla av Andersson/Ulvæus. Publikums mottakelse kunne ikke vært mer begeistret. Hembre, som er fra Stjørdal, har sunget siden han var 9 og samarbeider i dag med en rekke kjente, norske artister.

Mer i vente

Det neste som står på programmet for Opera Trøndelag, er en oppsetning av Sommer i Tyrol på Ersgard. Dermed kan det operaelskende publikumet snart møtes igjen for å feire musikkgleden.