Hele Ersgard er blitt til «Den hvite hest»

Lederhosen og 1930-tallsdans.

Sigismund (Åsmund Lockert Rohde) og Klara (Karianna Sommerro) i bryullupsdans. De er to av solistene som virkelig får utfolde seg i løpet av forestillingen.  Foto: Jakob Ellingsen

Kultur

Hele Ersgard er blitt vertshuset «Den hvite hest» når Opera Trøndelag og Opera Di Setra setter opp «Sommer i Tyrol».

– Det blir jodling, ompa, lederhosen og tidsriktig dans fra 1930-tallet. «Sommer i Tyrol» er et folkelig lystspill som passer det vakre gårdstunet på Ersgard helt ypperlig, sier Randi Spets, operasjef for Trøndelag Opera.

Forviklingsdrama

Opera Trøndelag og Opera Di Setra har gått sammen om å sette opp «Sommer i Tyrol», som foregår på vertshuset «Den hvite hest».

To undertøysprodusenter, en fra Malvik og en fra Snåsa, er i strid om undertøyspatenter. Der oppstår det konflikt, forelskelser og søt musikk.

– Det er kamp om det ene rommet med balkong. Vi har satt opp en balkong for anledningen. Dette er en operette blott til lyst, sier Spets.

Helaften

Hele Ersgard er blitt til «Den hvite hest», med servering av tidsriktig mat og god lokal drikke i forkant av forestillingene.

– Vi serverer Bayersk bondekost spesielt for anledningen. Her kan man legge opp til en helaften, sier Grete Sørebø i Ersgard.

Regissør Ronald Rørvik og koreograf Toni Herlofsen, som hadde samme roller i «Flaggermusen» i vår, er tilbake i Stjørdal.

– De er garantister for folkelige og morsomme stykker. Tekstene er skrevet om til lokale forhold, sier Spets.

Operaskolen, et sammensatt operakor med aktører fra området og en knippe solister av nasjonalt kaliber står på scenen i stort kostymeshow.

– Dette er tredje året vi samarbeider med Opera di Setra og Ersgard om et gjestespill. I år er det flere forestillinger og en enda større satsning, sier operasjefen.

Søndagsmatine

I tillegg til premieren torsdag går stykket fredag og søndag, da som matiné

– Forestillingen på søndag passer veldig bra for familier. Musikkteater med mye liv, flotte sangprestasjoner og intrige. Kanskje går det bra til slutt, sier Randi Spets.

Lars Eggen, som spiller Leopold, og operasjef Randi Spets.  Foto: Jakob Ellingsen