Premiere i øsende regnvær på Ersgard

Premieren på Sommer i Tyrol ved Ersgard torsdag kveld ble av det heller våte slaget, både for det tallrike publikummet og de mange aktørene på scenen.

Lars Eggen som Leopold og Nina Sætherhaug som Josepha imponert med sitt spill og solid stemmeprakt.  Foto: Einar Hugnes

Kultur

Selv om værgudene denne gangen ikke var på arrangørens side, la det definitivt ikke noen demper på opplevelsen for publikum. I to akter på tilsammen to timer fikk publikum oppleve små og store operasangere i toppslag fra den store scenen.

Så svarte da publikum med både latter og applaus underveis, og langvarig og stående applaus da det hele var over seint på den svært så regnvåte kvelden.

For maken til morsom operette som det sommer i Tyrol kunne by på, skal man lete lenge etter. Her skiftet det i ett på scenen, mellom intriger og forelsker, og hvor det endte med at alle fikk hverandre til slutt.

Ved Wolfgangsee

Operetten Sommer i Tyrol er opprinnelig lagt til vertshuset ”Im Weissen Rössl” i St. Wolfgang ved Wolfgangsee i Østerrike. Handlinga foregår sommeren i 1930.

Oppsettinga ved Ersgard denne helga, hvor stykket spilles også fredag og søndag, i regi av Opera Trøndelag i samarbeid med Opera di Setra, er i høyeste grad tilpasset lokale forhold og kledd i norsk språkdrakt.

Undertøy

Undertøysprodusent Jochumsen fra Hommelvik konkurrerer med Sülzheimer fra Snåsa. Sistnevnte beskyldes for å kopiere førstnevntes undertøyskolleksjon, bare med knappene på ryggen i stedet for foran.

Både undertøysprodusentene og andre møtes på vertshuset ”Den hvite hest” på Ersgard. Der blir det forelskelser mellom flere av aktørene. Midt oppi det hele får er vi vitne til forholdet mellom hovmester Leopold som er stormforelsket i vertshusvertinnen Josepha.

Imponerende prestasjoner

I løpet av de to timene operetten varte fikk vi oppleve mange flotte og flere morsomme prestasjoner fra scenen. Imponerende var det da Trond Gudevold som Jocumsen tok fram klarinetten og spilte et fengende stykke. Imponerte gjorde også de to karene inne i den store kua der de steppet rundt på scenen, godt fulgt av Ingrid Eggen som Kathi.

Særlig imponert ble vi over prestasjonene til Nina Sætherhaug som vertshusvertinna Josepha og Lars Eggen som hovmester Leopold.

Også hotellgjesten spilt av Sunniva Unsgård fikk vist fram sitt store sangtalent, mens barna og ungdommene i Operaskolen var med på scenen flere ganger og bidro med klokkeklar og vakker sang.

Selv om regnet bøttet ned under hele forestillinga Sommer i Tyrol torsdag kveld, svarte de mange tilhørerne med både langvarig og stående applaus.  Foto: Einar Hugnes