Agnete Kristin mottar Ole Vig-prisen

– Veldig stolt.

Agnete Kristin Johnsen mottar Ole Vig-prisen i Kimen kulturhus torsdag 1. desember.  Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB / scanpix

Kultur

Agnete Kristin Johnsen (22) får prisen for den lokale og nasjonale innsatsen som musiker og inspirator.

– Hun er veldig stolt over å motta Ole Vig-prisen på alle mulige måter. Hun setter stor pris på det, sier hennes manager Stein Vanebo til Bladet.no.

Aldri i tvil

Agnete Kristin Johnsen er en norsk musiker som er bosatt i Nesseby kommune i Finnmark. Hun startet sin musikkarriere som frontfigur i gruppa The Black Sheeps. Bandet vant Melodi Grand Prix junior i 2008 og ble nummer to i Melodi Grand Prix i 2011.

22-åringen vant den norske finalen i Melodi Grand Prix i 2016 og representerte Norge i den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest.

– Det var Utdanningsforbundet i Finnmark som foreslo Agnete, og det synes vi var et veldig bra forslag. Vi var egentlig aldri i tvil, sier leder i Ole Vig-fondet, Robert Mulelid.

– I lokalmiljøet i Nesseby og Tana er hun en inspirator for barn og unge, og ungdommene mener hun representerer sin samiske bakgrunn på en god måte. Hun er en sterk og tydelig talsperson for samisk kultur. Samtidig er hun tydelig på at musikken hun spiller ikke er typisk samisk musikk, legger han til.

– Verdig vinner

I tillegg til innsatsen innenfor kulturfeltet, så får Agnete Kristin Johnsen Ole Vig-prisen for å ha gitt psykisk sykdom en stemme i samfunnsdebatten.

Tidligere i høst mottok hun Åpenhetsprisen 2016.

«Agnete Johnsen viser mot ved å være åpen om sine psykiske utfordringer og snakke om det som er vondt mens det er vondt», sto det blant annet i jurybegrunnelsen.

– Agnete er en verdig vinner av Ole Vig-prisen for 2016, sier Robert Mulelid.

Prisvinneren mottar et diplom og 10.000 kroner. Overrekkelsen skjer i Kimen kulturhus torsdag 1. desember.