– En forestilling over all forventning

Strålende fornøyd arrangør etter den første av to runder med UKM i Malvik.

Den første av to runder med UKM ble avholdt i Bruket kulturhus tirsdag kveld. Ungdommene avsluttet kvelden med felles dans fra scenen i kulturhuset.   Foto: May Elisabeth Lund

Kultur

- Jeg synes ungdommene holder et skyhøyt nivå, stadfestet UKMs kommunekontakt Trude Bekkavik etter tirsdagens lokalmønstring i kulturhuset. Da hadde rundt halvparten av årets påmeldte deltakere vært i ilden med sang, musikk og dans på scenen i Bruket.


- Artig å se at flere av de samme kommer tilbake og blir enda bedre, kommer med eget materiale og utvikler seg i en positiv retning, sier Bekkavik.

Inspirerer hverandre

– Hvordan er tilveksten av nye deltakere?

- Det er ganske mange som ikke har vært med før, i år. Det er en fin blanding av gamle og nye. Deltakerne inspirerer hverandre, slår hun fast:

- Noen ungdommer har allerede hentet inspirasjon til hva de kan stille med til neste år, og det er jo moro.

Andre runde av kulturmønstringen går av stabelen i morgen onsdag. Da skal resten av de rundt 250 deltakerne i ilden på scenen.

Dikt og mer musikk onsdag

– Hva står på programmet onsdag?

- Onsdag har vi litteratur på scenen. Det blir opplesning av selvskrevet dikt, noe vi ikke har så ofte. Det gleder vi oss veldig til. I tillegg får vi besøk av et helt kor, Vika Meldodika - og vi får besøk av en hel del dyktige sangere og musikere i morgen også, forteller Bekkavik.

UKM (Ung Kultur Møtes) er en landsomfattende kulturmønstring hvor ungdom kan delta med alle slags kulturuttrykk. Hver kommune sender ungdommer videre til en fylkesmønstring som representanter for sin kommune. Hvert fylke sender deretter rundt 30 deltakere videre til den nasjonale UKM-festivalen.