Det ble ekstra mye moro og latter i Bruket kulturhus i Hommelvik lørdag kveld under årets Revygalla. For her fikk publikum servert det ene gode revynummeret etter det andre fra flere lokale revygrupper.

En nesten fullsatt sal i Bruket lot seg rive med allerede fra første nummer. Det var det Hommelvikrevyen med Torstein Fosmo i spissen som stod for. I sangen ”Chaussé” ble det harselert med de mange fremmede navnene som brukes på alt fra gangstier til annet i kommunen i en feiende sang hvor mange deltok i refrenget.

Gjennom to avdelinger og tilsammen 19 revynummer fikk publikum virkelig prøvd lattermusklene. For her ble vi servet det ene morsomme revynummeret etter det andre.

Reformen

Ekstra morsomt ble det i sketsjen ”Reformen”, også den fra Hommelvikrevyen, der Torstein Fosmo spilte kultursjef Arve Renå mens Aina Kristoffersen var Wenche Smith Pedersen fra departementet. Malvik kommune skulle nemlig deles opp i hele 13 små kommuner. Her kom de lokale poengene som perler på ei snor, noe publikum lo godt av.

Nå var det ikke slik at Hommelvikrevyen alene spilte alle numrene. Hele konseptet ”Revygalla” med mangeårig tradisjon under Arbeiderfestivalen, betyr at flere revygrupper deltar. Fra Malvik gjaldt det både Kvitter fra Knotten og UL Mostingen. Også Sagatunrevyen viste fram noen av sine nummer fra vinterens vellykkede revy, mens Skatvalrevyen var representert ved Terje Stamnes.

”Bestmors Jul” fra Sagatunrevyen med Snorre Lillebo som bestemor og barnebarnet Snorre Børstad, der de tolket teksten i den kjente Rotmo-sangen ”Vårres Jul” gjorde at mange nærmest fikk krampelatter i salen.

Terje Stamnes som taxisjåføren i monologen ”Integrering” fikk sagt mye om aktuelle hendelser lokalt, blant annet om nedleggelse av grendeskoler i Stjørdal. Det var han skeptisk til, særlig for de fra Færbøgda. Han hadde lite tro på at det ble noen vellykket integrering.

Imponerte

Vi lot oss også imponere over noen av de yngste aktørene på scenen. To av dem var Pål Andre Weisethaunet og Patric Valsø som i sketsjen ”Må no vær´ med” spilte to gamle damer som leita pokemonfigurer og kjøpte mye rart som de ble lokket til.

Det nummeret var for øvrig ett av tre nummer som er tatt ut til NM på Høylandet i juli fra Hommelvikrevyen. De to andre numrene revygruppa stiller med, ”Tonearten” og ”Matteus 20:16”, fikk vi også sett fra scenen i Bruket lørdag kveld.

De tre numrene som UL Mostingen viste oss var fullt på høyde med de øvrige. Særlig likte vi godt sangen ”Ungkarsvisa” der vikaren kanskje hadde de morsomste poengene.

I stedet for å dele ut blomster til noen når det hele var over, stilte alle revyartisten fra alle gruppene sammen på scenen i nummeret ”Avslutning” der de sang og takket for seg, og med hver sin røde rose i hendene som de til slutt strakk fram mot publikum.

Alt i alt en svært vellykket revykveld, hvor også det fyldige orkesteret under ledelse av kapellmester Marit Hammer bidro til at lydbildet ble ekstra godt!