– Dette er svintøff bluesrock

Kjell Inge Brovoll gleder seg stort til konserten med Dr. Feelgood.

Dr. Feelgood spiller én konsert på årets Blues in Hell. 

Kultur

– Dr. Feelgood er et av de britiske bluesbandene som har greid å holde sammen gjennom så mange år, og jeg må si at 2017-utgaven av bandet er svintøft, sier bluessjef Kjell Inge Brovoll.

Bluessjefen rekker ikke å få med seg alle konsertene på festivalen, men dette er blant dem han selv kommer til å prioritere.

–Man kan kanskje bli litt blasert når det gjelder god musikk, men dette svinger virkelig. Jeg blir helt revet med selv.

Holder sammen

I 1994 rammet tragedien Dr. Feelgood.

–Sent på kvelden den 7. april døde Lee Brilleaux etter en tids sykdom, bare en måned før sin 42. bursdag. Med ham hadde den britiske rhythm’n bluesscenen mistet en av de aller største utøvere gjennom tidene. Betydde dette slutten for bandet? Nei, heldigvis ikke. I dag spiller Kevin Morris, Phil Mitchell, Robert Kane og Steve Walwyn som aldri før, og turnerer verden over med en stor tilhengerskare i ryggen.

Tilbake

Sist bandet gjestet Hell var i 2008. Da var bandet på en europaturné og kom til bluesfestivalen for å gjøre en akustisk konsert.

–Det akustiske varte bare halve konserten. Da plugget de i gitarene og leverte en gnistrende konsert, som lagde helt fantastisk stemning i teltet. Jeg vil rangere stemningen på topp 5 i Blues in Hell sin historie, sier Brovoll.

–Og nå returnerer de til festivalen nesten ti år etter?

–Ja, det ser jeg virkelig frem til. Jeg har jobbet et par år med å få dem tilbake, og endelig lyktes vi. Dette blir den eneste konserten deres i Norge, i et ellers tett turnéprogram for bandet.