Allerede stor pågang til KeyLAN

En tredjedel av plassene til høstens datalan i Kimen har gått unna fra start.

Prosjektleder Gunnar Hegstad, sammen med Silje Vist og Mari Amundsen i styret gleder seg over tidlig pågang til høstlanet.   Foto: Line Mette Finnøy

Kultur

- «Maset» om billetter startet omtrent før vi hadde begynt å ofte lanet en tanke, sier Silje Vist og Mari Amundsen i styret. De har fått fart på planlegginga.

Må kanskje øke

Prosjektleder Gunnar Hegstad ser for seg å måtte øke antall plasser til KeyLAN 12-14 oktober.

- Vinterlanet ble utsolgt, og med denne starten kan det bli trangt. Men vi har noen utvidelsesmuligheter. Sist med 160 var det veldig god plass mellom radene. Vi kan øke helt til 180, og blant annet sette noen på galleriet. Lanet holder til i Kimen-storsalen. Men da er vi på smertegrensa, sier Hegstad.

Kraft-sponsor

KeyLAN har endelig fått med NTE som hovedsponsor. Det har de ønsket seg lenge.

- Med NTE på laget har vi nesten alt vi trenger. Her handler det mye om kapasitet og datalinjer, sier Hegseth.

Alle vil være med

- En annen gladnyhet er at interessen for å være med i crew og være med å hjelpe til, er formidabel. Vi drukner i søknader. Og det er hyggelig. Men alle kan ikke være med, så vi må gjøre en utvelgelse. Vi ser litt på ting som erfaring. Og som vanlig skal vi også noen nye få prøve seg, sier Hegstad.

Silje Vist og Mari Amundsen i styret forteller at det er mange aktiviteter under planlegging.

- Ja, hvilke spill og aktiviteter settes opp?

- CS og LOL, TrackMania og Overwatch. Og så prøver vi å få til PlayerUnknowns Battlegrounds.

Besøk av spillmester

- Vi jobber forresten med å få hit Marius Ranheim fra Lånke, verdensmester i Rocket league fra starten av 2017 til over påske. Det håper vi går i orden. RaceRoom Norge kommer tilbake med kjøresimulatorer. I fjor hadde vi EM-mester Andreas Bakkerud på besøk, så vi fikk konkurrere med han. Det var noen som slo ham til slutt, men det var først etter mange runder. Bakkerud kjørte bare en. Lånkebanen er forresten med i det nye Dirt 4!

«Slet» med Politiet

- Vi håper at Elkjøp kommer til oss i år også med VR-headset. Det var populært. Og politiet må gjerne komme igjen. Vi utfordret lensmannskontoret som stilte med et eget CS-lag. Det var nok politistudenter. De var dritgode! Ungdommene på lanet slet, forteller Hegstad.

Arnt Inge Fremstad er streamingansvarlig igjen, og vil sørge for sending fra KeyLAN på spillkanalen Twitch.  T-skjorter og effekter er bestilt til høstens lan, og det skal i det heletatt bli full pakke, forteller Hegstad og styret.