-Dette er helt fantastisk! Vi var rundt 3500 i fjor, og så kommer det over 4000 hit i finværet i år! Det kaller vi litt av en kultursuksess, sier en godt fornøyd Mette Stene Ertsgaard i arrangementskomitéen for årets utgave av Eventyrstien, et samarbeidsprosjekt mellom Stjørdal kommune, kulturskolen i Selbu og Monsbergas Venner. Eventyrstien ble i år arrangert for femte gang.

Dansere åpnet Eventyrstien

Tradisjonen tro var det først åpning av Eventyrstien. Det var det mange dansere som stod for, blant annet Ane Rebekka Røsten og Signe Sivertsvold, to av flere ivrige ungdommer i teatergruppa ”Alice i Eventyrland” fra Lokstallen.

-Dette har vi jobbet mye med, og nå har vi endelig nådd målet med denne framføringa. En slik polonese der vi varierer mye, er ikke bare enkel å få til. Vi syntes at det gikk fint. Topp at så mange var her for å se på oss, sa Ane Rebekka og Signe rett etter at de var ferdige.

Da hadde også varaordfører i Stjørdal Ole Hermod Sandvik og ordfører i Selbu Ole Morten Sandvik klippet over snora og erklært årets utgave av Eventyrstien for åpnet.

Rundt om i Monsberga opptrådte en rekke ulike grupper, fra kulturskolene både i Selbu og Stjørdal, i tillegg til mange andre grupperinger, så som ungdommer fra Carbon og elever fra Halsen barneskole. Sistnevnte gruppe framførte Bukkene Bruse på mange ulike språk.

Trommeslagere

To som var ferdige med sine oppdrag denne kvelden allerede før åpninga, var trommeslagerne Mathias Reneé og Sindre Vanderås. De slo trommer sammen med flere andre trommeslagere ved de vakre inngangsportalene, som forøvrig var laget av byggelever fra Ole Vig.

Flere av kulturskolens elever i Stjørdal fikk vist seg fram på de instrumentene de øver mye på. Det gjaldt blant annet Victor Winther Lisø (12).

-Jeg har spilt gitar på kulturskolen i 2,5 år. Hjemme har jeg også en elgitar. Den liker jeg særlig å spille høyt på, kunne Victor fortelle.

Operaskolen

Operaskolen i Opera Trøndelag hadde tatt med seg flotte kostymer og fikk vist seg fram i en av de tidligere kanonstillingene. Det ble nærmest som en scene med et amfi der publikum kunne omkranse og høre de flinke sangerne i tussmørket.

For etter hvert senket kveldsmørket seg over Monsbega. Da ble det kanskje enda mer magisk og flott å gå rundt for å oppleve de 20 ulike gruppene som deltok.

I år var det jobbet ekstra mye på forhånd med lyssetting og dekor. Det gjorde opplevelsen enda større for de mange små og store som storkoste seg på Eventyrstien i Monsberga gjennom to timer torsdag kveld.