Pål Thyholt og Tomas Woldseths revynummer “Auds garn og jarn” fra Lånkerevyen ble i sommer kåret til årets revynummer på Høylandet. Lørdag var radarparet på plass i Hommelvik der de fremførte nummeret under de to forestillingene “Kvitter med favoritter” i Bruket kulturhus.

Det ble dermed en travel kveld for revyartistene som innimellom forestillingene i Bruket sto på scenen på Trudvang under årets utgave av Lånkerevyen. Travelt, men mest moro, mente Thyholt før første forestilling i Bruket:

– Det blir jo bare artig, det. Det er ikke ofte vi holder på sånn, og vi håper i alle fall at vi skal rekke det,  kommenterte Pål muntert før første forestilling i Bruket.

– Vi er sist i forestilling nummer to, så vi skal ikke på scenen i Bruket før i 22-tida.

Nummer må modnes

Vinnernummeret fra Høylandet er 4-5 år gammelt, forteller han:

– Det tar sin tid å lage de gode numrene, de må modnes over tid og det er flere som har vært med og formet det. Det tar fort en 3-4 år før man har et nummer på det nivået. Det er en lang vei, men artig når det funker, sier humoristen.

Lånkerevyen er storgrossist i priser på Høylandet og mestvinnende noensinne.

– Hemmeligheten bak suksessen?

– Godt spørsmål. Vi holder på ganske aktivt da, og er en veldig ivrig gjeng. Og det tror jeg er viktig for å få det til å funke på det nivået.

Og Hommelvik-publikummet har et godt ry skal man tro Pål.

– Jeg har vært her før på revygallaen som arrangeres i mai. Erfaringa vår er at det er en fantastisk plass å spille med trivelig og takknemlig publikum.

Å bli invitert av Kvitter-damene er en ære, skryter han.

– Det er tre flotte damer, veldig talentfulle og dyktige. Det er en liten ære å bli invitert av dem.

Livat kveld

“Auds garn og jarn” åpnet den første forestillingen lørdag og derfra og ut ble det en særs livat kveld for de som hadde funnet veien til kulturhuset. For selvsagt blir det artig når  Marit Hammer, Rakel Sivertsen og Aina Kristiansen, alias Kvitter fra Knotten inviterer kremen av lokalrevyartister til å underholde et fullsatt Bruket.

Hommelvikrevyen var representert, likedan brødrene Bjørn og Trygve Stuevold fra Saksvik teaterlag med sine alter ego Turid og Bjarne. Publikum lo seg tvekroket da “ekteparet” entret scenen på jakt etter en forsvunnen kakespade etter pausen.

Skatvalsrevyen var representret med Terje Stamnes som stilte med tre ulike nummer. Stamnes briljerte og imponerte med fantastisk timing, mimikk og skuespillerkunst både som lettere bedugget festdeltager under “Trekkspellfestival” og likedan som taxisjåfør i glansnummeret “Nyveien”, som virkelig fikk taket til å løfte seg mot slutten. Latter skapte også Ole Bergesen fra Fitjar, som blant annet åpnet andre del med hysterisk vittige “Dirigenten”.

Kvitterdamene høstet jubel for sitt nyskrevne “Knotten blandakor”, som vil være del av repertoaret i damenes spiltter nye forestilling som vil se dagens lys neste år.

En særdeles morsom kveld i kulturhuset.