Gullstruper fyller kirka med juletoner

Tre kor skal synge adventstiden inn i Hommelvik kirke.

Nidarosdomens Guttekor og dirigent Bjørn Moe kommer til Hommelvik kirke 28. november. Her avbildet uder fjorårskonserten.   Foto: Arkiv

Kultur

Det er duket for et aldri så lite jubileum når Nidarosdomens guttekor besøker Hommelvik kirke tirsdag 28. november. For 15. året på rad byr gullstrupene på vakker sang i den 131 år gamle kirkebygningen.

Debutanter

Med seg på den tradisjonsrike og prektige julekonserten har trondhjemmerne blandakoret Cappella og ungdomskoret Corissimo. Førstnevnte har vært med i en årrekke, mens ungdommene fra Malvik kirkes ungdomskor deltar for første gang.

– Det blir kjekt for sangerne våre å få delta på en konsert sammen med Cappella og Guttekoret, sier dirigent Kristin Eidhamar Næss.

Hobbykomponistens sang

Guttekorets juleturné består av konserter i en rekke kirker og katedraler på flere steder i landet. Ensemblet starter i Ørland kirke søndag 26. november og leder to dager senere hommelvikingene inn i adventstiden. Programmet består av et stemningsfullt materiale. Blant annet skal koret også i år framføre mostingen Bernt Ole Ravlums selvkomponerte julesang, Stjerna vår.

– Det synes jeg er artig, sier kulturkonsulent Marit Hammer i Malvik kommune.

Intimt i Hommelvik

Kulturkontoret i kommunen har hatt regien på det årlige arrangementet siden 2002. Hammer forteller om gode publikumstall år etter år.

– Konserten er alltid bra besøkt. Seteradene er stort sett fulle. Guttekoret besøker et begrenset antall kirker på sin turné. Det virker som folk møter opp når de først kommer til Malvik. Det som er litt spesielt i Hommelvik kirke – sammenlignet med for eksempel Nidarosdomen – er at publikum kommer veldig nært koret. Konserten blir veldig intim, sier Marit Hammer.