– Vi går inn i et heftig festivalår, med to bluesfestivaler på Hell. EBC i mars kommer til å bli et flott arrangement med en setting man kan sammenligne med arrangementet rundt Melodi Grand Prix. Et arrangement Blues in Hell står som arrangør for, sier bluessjef Kjell Inge Brovoll, som også sitter i styret for European Blues Union.

Høy kvalitet

I tillegg til Joakim Tinderholt, som er det norske bidraget, kommer det band fra 20 andre land.

– Joakim er en ung gitarist med et knallgodt band i ryggen, som blir spennende å høre på lørdagen på Hell. Norge har vunnet to av de sju gangene kåringen har vært gjennomført. Noe som sier noe om kvaliteten på norsk blues.

De to tidligere norske vinnerne Eric Slim Zahl i 2016 og Rita Engedalen i 2012.

– Begge dem vil også være involvert i årets EBC. De skal begge spille på et ankomstarrangement på torsdag kveld. Eric sla også være medkonferansier sammen med Robert Sætervik på selve arrangementet, sier Brovoll.

Booker vinneren

Vinneren av EBC blir automatisk booket til Blues in Hell til høsten.

– Gjennom medlemskapet vårt i den europeiske bluesunionen har vi forpliktet oss til å invitere vinneren av EBC. I tillegg til det kan det godt hende at vi oppdager andre band som markerer seg i konkurransen. I fjor var det et sveitsisk band som kom på 2. plass. Vi prøvde å få dem til festivalen i fjor, men de kunne ikke. Så jeg skal ikke se bort fra at de kanskje blir å se på årets bluesfestival.

Europeisk blues er i vinden, og bluessjefen signaliserer at Blues in Hell vil se mer mot Europa fremover.

Saken fortsetter under bildet.

Suba Attila & The SolulFool Band fra Ungarn er første band på scenen under EBC.

Selger pakker

I likhet med Blues in Hell selges det også hotellpakker til EBC.

– Salget er allerede godt i gang. Det vil komme mange tilreisende fra Europa, men vi håper også at det lokale og regionale publikummet vil kjenne sin besøkelsestid.

Selve konkurransen foregår på den store scenen i Hell Amfi.

– Alle bandene har 20 minutter til rådighet på scenen. Så det blir et heftig opplegg med mange sceneskift på kort tid. Elleve av bandene spiller fredag og de resterende lørdag. Joakim Tinderholt skal i ilden i løpet av lørdagen, så der er bare å møte opp og heie dem fram.

– Hvordan kåres vinneren?

– Det er en jury med dommere fra seks land som avgjør. De gir poeng til alle bidragene underveis, og bandet med flest poeng vinner. Rita Engedalen er det norske jurymedlemmet.

Billettene og hotellpakkene kjøpes via Ticketmaster.