– Et festfyrverkeri fra Stavanger, introduserte konferansier Rune Solli da den feirede sopranen feide inn på scenen. Som én av tre solister satte hun sitt tydelige avtrykk under Hommelvik musikkorps (HMK) sin tradisjonsrike nyttårskonsert; den tyvende i rekken.

For det var et aldri så lite jubileum som ble feiret i kulturhuset lørdag kveld. Den første nyttårskonserten så dagens lys i 1999, da utelukkende med lokale utøvere på scenen. Og det ble til tider en forrykende konsert i Bruket:

En fullsatt sal fikk nemlig overvære musikalsk underholdning av ypperlig klasse.

Rødglødende

En intens tilstedeværende Inderhaug kledd i rødt formelig sprutet ild fra scenen, alene- eller i samklang med tenorene; Harald Bjørkøy og hommelvikingen Torstein Fosmo. Det var bare å gi seg hen og la seg forføre under nummer som “O Luce de quest´ anima” av Donizetti, (Inderhaug), og “Tonight-Balcony scene” fra West side story (Inderhaug/Fosmo).

I “Glitter and be gay” (Bernstein) etter pause gnistret Inderhaug på scenen da hun flørtet uhemmet og lekent med publikum både gjennom stemmeprakt, humor og en enorm utstråling. Fantastisk!

I år hadde HMK fått med seg sangere fra korene Cappella og Hommelvik mannskor som forsterkning under flere nummer. Dette fungerte godt, selv om kor og korps fylte scenegolvet til trengsel under nummer som “Slavekoret” (Verdi). Musikalsk ble det en tett og mektig opplevelse.

Stødig ledelse

HMK, under ledelse av Arild Hongnes rådet scenen alene blant annet under fremføringen av Gopak (Khachaturian). Meget hørverdig og flott. Hognes har dirigert korpset med stødig hånd gjennom femten av de tyve årene med nyttårskonserter. Som tidligere ble det også denne gang mye munter passiar mellom dirigenten og konferansier Rune Solli mellom de musikalske innslagene. Solli er selve personifiseringen av nyttårskonsert i Hommelvik, og har ledet begivenheten hele 18 ganger, til stor begeistring for publikum.

Humørfylt

Tradisjon er det også at siste års talentprisvinner (nå Ungdommens kulturpris) gjester scenen. Fjorårets vinner Sigbjørn Sæbø har tatt fatt på studier og har dermed sett seg nødt til å trappe ned musikkvirksomheten noe det siste halvåret. Nittenåringen fremførte to nummer på trompet til varm mottagelse fra salen.

Spillegleden var fremtredende hos alle aktører under den andre av to nyttårskonserter lørdag. Humørfylt, og med en passe dose glamour, som seg hør og bør en feiring av et nytt år.

–  Jeg skulle vært i Metropolitan, men endte opp i Hommelvika, spøkte Eir Inderhaug fra scenen lørdag kveld. Det var nok publikum særdeles fornøyde med.