Stjørdal

Fotoforbud og ingen anmeldelse av den lukkede konserten var kravet til publikum i en fulsatt storsal i Kimen. Siste gjennomkjøring før Gåte nå drar ut på turné, etter mange år i dvale. Betingelsene for å være tilstede la ingen demper på temperaturen i salen. Publikum var med fra første sekund. Aller fremst satt en begeistret Jarle Førde, kultursjefen i Stjørdal.

– At de ville komme hit til Kimen for å kjøre igjennom en full konsert før de nå drar ut på turné, ser jeg på som en blomst til oss, Stjørdal og Kimen, sier Førde.

Så takket da også Gåte med å si «For et kulturhus dere har fått».

–Bedre enn Olavshallen

– Jeg har ikke vært i Kimen før, men for en allmektig arena.

Det er Sveinung Sundli sjøl som sier dette. Han er full av begeistring.

– Dette er bedre enn Olavshallen. Vi har ikke noe så fint i Trondheim. Og for en hyggelig gjeng i Kimen å jobbe sammen med. Jeg er en kar fra bygda, vant til at alt er lettere bare en kommer seg utenfor bygrensa. Dette ble bekreftet med stil tirsdag kveld,sjøl om Stjørdal tross alt er en by, sier Sundli.

Etter konserten er det lett å tenke stort for Gåte som er tilbake på scenen igjen.

– Vi er fornøyd med å komme oss tilbake i Norge der vi var da vi spilte vår siste konsert i 2010.Konserten tirsdag var det vi kaller en preproduksjon, og det har vi gjennom tida gjort flere steder, også i Oslo. En slik gjennomkjøring er viktig. Aldri har vi fått gjøre det så fint og bra som vi fikk tirsdag kveld, sier en svært fornøyd Sundli.

Fornøyd

Kultursjefen sa til Bladet etter konserten at han her tror Gåte sitter på en formidabel pakke.

– Gåte har gjort et grundig arbeid, både hva gjelder å lage et helhetlig show, men også musikalsk. Dette kommer til å slå skikkelig. Dette har internasjonal klasse. Veldig artig at de velger oss for en preproduksjon som dette. Konserten var ledd i øveperioden. For oss i Kimen passet konserten godt. Det er litt roligere noen dager, så det var greitt å slippe Gåte inn i storsalen slik at de fikk boltre seg litt.

– Litt?

– Dette er ikke bare konsert, det er teater også. Balansert og flott laget til. Med utrolig bra lyd og et famtastisk lysshow, sier en tydelig begeistret kultursjef.

Publikum i salen, over 500, var i hovedsak kommuneansatte og «stoleiere». Før spaden ble satt i jorda på Husbyjordet for bygging av kulturhuset, ble det «solgt» stoler i storsalen i Kimen til lag, organisasjoner og private, som ledd i finansieringa av kommunens storstue.

Gåte er tilbake i Trøndelag, Trondheim, med konserter i februar.