Sang- og musikkrådet har tatt initiativet til «Vinterfestuka», en uke der flere av de «faste postene» på denne tiden av året inngår.

–Vi har prøvd å samle det som foregår, samkjøre en del faste arrangement og skape et program for hele uken, sier Arne Birger Pedersen, leder for Meråker sang- og musikkråd.

Samefolkets dag

På programmet for Vinterfestuka, som finner sted i neste uke, står blant annet UKM, som skulle ha vært avviklet nå på søndag, men som er utsatt på grunn av sykdom. Også samefolkets dag, som blir markert hvert år den 6. februar, inngår i Vinterfestuka, med biblioteket som arrangør.

–Vi byr blant annet på en seanse med bilder, svart-hvitt-bilder der vi håper på hjelp til å få plassert navn på personer. Så kommer ordføreren, og filmen «Sameblod» er også en del av programmet, sier biblioteksjef Anne Marken.

Gamle bilder

All erfaring viser at gamle bilder alltid er populært, og onsdag kveld inviterer historielaget til film- og bildekveld. Dette er tilstelninger med mye folk og stort engasjement i salen.

Ettersom det er sang- og musikkrådet som står bak, inneholder programmet naturlig nok mye sang og musikk. På formiddagstid på mandag underholder elever fra barneskolen på institusjonene i kommunen. Torsdagskvelden åpner Meråker stasjon dørene til kveldskaffe med underholdning fra kulturskolen. På lørdagskvelden er Gjestegården Sportsbar stedet, med trubadur Nils Børge Botten.

Kulturkveld

– De dagene det ikke foregår andre ting, har vi prøvd å lage egne opplegg, sier Arne Birger Pedersen.

Det han ser for seg som ukens hovedsak, skjer på fredagskvelden. Da har sang- og musikkrådet trommet sammen skolekorpset og Meråker musikkorps, Kor E 14 og DéKor til en musikalsk kulturkveld på samfunnshuset.

Gudstjenesten i Meråker kirke søndag 11. februar, med påfølgende middagssalg på Gudå samfunnshus, setter punktum for Vinterfestuka 2018.

«Prøve-NM»

–Vi ser for oss at Vinterfestuka blir en liten forsmak på det som skal skje under NM på ski neste år. Da skal vi samordne idrett og kultur, sier Arne Birger Pedersen. Han sitter i hovedkomiteen for neste års NM, der han har hovedansvaret for det kulturelle opplegget.

Lederen i Meråker Sang- og musikkråd ser for seg at Vinterfestuka i framtiden kan bli et årlig opplegg der man samordner det som skjer av kulturelle arrangement på denne tiden av året.

Arne Birger Pedersen, leder for Meråker sang- og musikkråd. Foto: Ivar Værnesbranden