Den populære barnemusikalen spilles i Ytre Malvik samfunnshus 10. og 11. februar.

Manusforfatter Frida Røsand forteller at sangkoret er godt i gang med øvingene.

– Hvem som er gjennomgangsfigurer er som vanlig hemmelig, men vi kan røpe at vi skal på en eventyrlig reise. Sånne reiser pleier å bli litt spennende og skumle i Ærta Bærta, og det kan vi love at den blir i år også, sier Røsand i en pressemelding.

Årets forestilling har fått navnet Ærta Bærta på ville eventyr.

– Vi skal synge mange nye sanger som vi vet barna liker, men vi har også funnet fram sanger som foreldre, besteforeldre og kanskje til og med oldeforeldre kjenner igjen fra sin barndom. Vi håper publikum synger og danser med, og det er lov å kle seg ut for dem som liker det, sier Røsand.

Hun forteller at koret har fått med seg de samme gode hjelperne i arbeidet med forestillingen. Ragnhild Skille er regissør og koreograf. Bård Hestnes, Elisabeth Nilssen, Svein Væren og Bjarne Norum sørger for musikalsk ledsagelse. Arbeidet med manus, koreografi, scenografi, rekvisitter, kostymer og sminke gjøres av kormedlemmene.

Elin Karpinski Strandheim er hyret inn som ny dirigent og musikalsk leder. Strandheim overtar etter Sigrun Hove. Billetter til forestillinga kan kjøpes på Hoopla eller ved inngangsdøra.