Hovedkorps, drill, trommetropp og aspiranter. De fikk alle skinne litt ekstra da juniorkorpset inviterte til feiring av sine 65 år i kulturhuset.

Korpset ble dannet i 1952 og er dermed allerede godt inn i sitt 66. år - men som leder for korpset og konferansier for kvelden; Agnes Omenås uttalte da hun ønsket velkommen søndag kveld: «Når man er 66, da gjør man som man vil».

– En gjeng verdt å bruke tid på, sa Omenås.

Med fokuset rettet mot musikantene på scenen, ledet hun publikum gjennom det som ble en konsert helt uten tilbakeblikk på korpsets historie gjennom flere tiår.

Flott gest

Hver enkelt medlem av korpset ble benevnt med navn under konserten, en flott gest som ga hvert enkelt medlem lov til å skinne litt ekstra. Publikum fikk høre både marsjer og populærmusikk. I andre del etter pause fremførte korpset «Vidda», der to av seniorene; Lina Hammer og Bård Einar Murbrekk var solister og fikk vise frem det gode nivået de har nådd gjennom mange år i korpset. Begge er i tillegg medlem av Lundbergz; korpsets eldste musikanter som stilte med flere egne nummer. Det samme gjorde korpsets første- og andre års aspiranter.

Mange dugnadstimer er lagt ned gjennom årene, og noen foreldre har vært ivrigere i tjenesten enn andre fikk vi vite søndag kveld. Ekteparet Birgit og Tore Skei ble tildelt æresmedlemskap for årelang og allsidig innsats for korpset, og ble hyllet fra scenen i Bruket:

Birgit og Tore Skei ble tildelt æresmedlemskap for mangeårig innsats. Her sammen leder for korpset Agnes Omenås (t.v)

Lært halve Hommelvik å bake

– Spesielt som bakemestere og gjennom ti år med kyndig ledelse av den årlige bakedugnaden. De har vel nesten lært halve Hommelvika å bake lemse og flatbrød, mente Omenås. Et overrasket ektepar syntes det var moro å bli gjort stas på.

– Vi har hatt unger i korpset i tre runder, sammenhengende uten opphold. Tilsammen 17 år, fortalte Tore Skei til Bladet i pausen.

Ekteparet er nå i ferd med å trekke seg tilbake, da deres eldste barn må gi seg for aldersgrensa som er 19 år.

– Men vi kan bidra med gode råd om nødvendig, smiler Tore Skei.

De er full av lovord om tida med korpset.

– Veldig godt miljø og samhold. Og ingen reservebenk - det er det beste. Vi har blitt kjent med mange hyggelige og positive mennesker, tillegger han.

Ti år i musikken

– Som innflyttere har det hatt veldig mye å si, mener Birgit Skei.

Hun og ektemannen kommer opprinnelig fra henholdsvis Hegra og Skatval og selv har de aldri spilt noe instrument.

– Så en kan jo lure på hva vi har gjort for at ungene skulle ønske å være med i korps, men vi har ikke gjort noe annet enn å si at vi stiller opp på det de vil begynne med, forteller Tore Skei.

Synnøve og Tor Ivar Augdal fikk også tildelt æresmedlemskap søndag kveld, men var ikke til stede under konserten. I tillegg ble korpsets Helge Haave tildelt medalje for hele ti år i skolemusikken.

Dirigent for Hommelvik juniorkorps er Ole Marius Holden.