Får besøk av Los Bando-gjeng i kulturhuset

Med Jonas Oftebro i spissen kommer flere skuespillere fra filmen «Los Bando».

Jonas Oftebro og flere fra ungdomsfilmen Los Bando kommer til Kimen kulturhus førstkommende onsdag.   Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Kultur

Det skjer førstkommende onsdag formiddag på Den Store Skolekinodagen.

De unge skuespillerne Jonas Oftebro, Tage Hogness og Jakob Dyrud fra «Los Bando» skal introdusere førpremieren av ungdomsfilmen. Med seg på laget får de regissør Christian Lo og manusforfatter Arild Tryggestad.

Stor drivkraft

I en pressemelding opplyses det at filmgjengen skal snakke om hvordan det var å lage filmen. Det skal de gjøre i sal 3. Kinodirektør Arild Kalvik vil også være til stede.

I komedien følger vi bandet Los Bando Immortale på en fartsfylt reise gjennom landet. Med gassen i bånn og rallysjåfør Martin bak rattet, må bandet bryte lover og regler, trosse foreldre og egne helter for å rekke frem til NM i rock. Drivkraften er stor, men hindringene kanskje enda større – vil de rekke frem i tide?

Viktig på mange måter

Filmvisningen er en del av Den Store Skolekinodagen, der regionens skoler og barnehager får tilbud om å se film til halv pris på kino. I år arrangeres dagen for 14. gang, og i fjor deltok til sammen 75 kinoer og over 30.000 elever.

Skolekinodagen har blitt viktig for skolene på mange måter, både innholdsmessig, faglig og sosialt.