Årets Skatvalsrevy er kanskje den mest helstøpte som den aktive revygruppa på Skatval har levert på mange år. Mye av dette skyldes at Ninni Kristine Austad fra Hommelvik åpenbart har gjort en solid og dyktig jobb som regissør og instruktør.

Vi overvar generalprøven på årets Skatvalsrevy torsdag kveld, og selv den satt som den skulle. Dermed er det all mulig grunn til å glede seg til de kommende forestillingene som spilles i samfunnshuset på Skatval. For maken til revyforestilling er det lenge siden vi har opplevd!

God sang

Allerede i åpningsnummeret «No kan revyen start» fikk vi servert den første av i alt sju sangnummer. Åpninga var både rytmisk og fartsfylt og hvor alle skuespillerne var med på scenen samtidig.

Nettopp sangnumrene syntes vi denne gangen satt ekstra godt, enten det var i den morsomme varianten «Sporhund» med Trond Grandalsmo som solist, eller den mer alvorlige «Fanget» der temaet var alderdom og fengsel, dyktig og sterkt framført av Eva Malum, Erling Bakken Jacobsen og Trond Grandalsmo. Sanginstruktør denne gangen har vært dyktige Siri Bones.

Saken fortsetter under bildet.

Å være boligkjøper er ikke bare enkelt. Her ble visninga foretatt i et tandemhopp der selger Henrik Josteinsson Myhr (øverst) lett fikk underskrifta fra kjøper Erling Bakken Jacobsen. Foto: Einar Hugnes

Dagsaktuell

«No sjø» er også blitt en dagsaktuell revy, både lokalt, nasjonalt og globalt. Sjelden har vi opplevd en revy med så mange politiske poenger som det vi får servert på rekke og rad her.

Vinterens store avsløringer av tvilsom oppførsel fra flere av våre politikere kom tydelig fram i flere av numrene, både i møtet i «Finanskomiteen» der det til slutt ikke var medlemmer igjen og til rollefiguren Taxisjåføren der Terje Stamnes kjørte hjem en kjent trøndersk politiker.

Høyaktuell og miljøbevisst var også Skatvalsrevyen denne gangen i sketsjen «El-bil» der det ikke var så sikkert at det var el-bileieren som var den mest miljøbevisste.

Lokalt fikk vi overvære åpninga av nye Torgkvartalet, der en godt polstra og beskyttet TV-reporter spilt av Rolf Fiskvik bevegde seg blant de ville hordene inne på kjøpesenteret.

Ekstra morsomt ble det da boligvisninga var av det nye slaget. Kjøper og selger fortok et tandemhopp, noe som gjorde det lett å få kjøpers underskrift på det aller meste.

Sammenslåinga av de to tidligere fylkeskommunene til nye Trøndelag var også en av de morsomme numrene og der politikerne prøvde å overbevise hverandre om hvor mye de har spart på å ha delt administrasjon mellom Trondheim og Steinkjer.

Saken fortsetter under bildet.

Hvem som var mest miljøbevisst, var Ingrid Nilsen og Erling Bakken Jacobsen ikke helt enige om i sketsjen ”El-bil”. Foto: Einar Hugnes

Digital verden

I sangsketsjen «Vi forgude» fikk vi et morsomt innblikk i hvordan den digitale verden har blitt, der det er om å gjøre å blogge og være tilstede på sosiale media hele tida. I denne og i et par andre av numrene fikk de tre ungdommene Jonas Walberg, Frøya Jørgensdatter og Hilmar Jacobsen boltre seg på scenen sammen med de mer erfarne revyartistene.

Nevnes må også den morsomme sketsjen «Økonomiansvarlig». Her kommer den griske Halvor spilt av Trond Grandalsmo opp stigen og inn i himmelen og hvor Gud ble spilt av Terje Stamnes. Uten å røpe poengene ble møtet mellom de to av relativt kort varighet.

Som seg hør og bør ble årets Skatvalsrevy «No sjø» avsluttet med et forrykende sangnummer med samme navn som revyen og med ekstra mye lys og røyk på scenen. Et verdig punktum for ei helstøpt revyforestilling!