Barneforestillingen «Minitryll» er en del av den kulturelle skolesekken, og skal forestille en kortversjon av den verdensberømte operaen «Tryllefløyten». Operasangerne har likevel tatt noen sidesprang fra originalen ved bruk av sparkesykkel, publikumsdans og papegøyemann på piano.

– Det er ingen forestilling som er lik. Vi spiller i nuet og tilpasser oss etter responsen fra barna underveis i stykket, sier Lars Eggen, som blant annet spiller fuglefanger og nattens dronning.

«Minitrylls» trio har fått frie tøyler fra Opera Trøndelag til å lage en forestilling som engasjerer barna - alt tyder på at dette har gitt resultater.

Overgår «vanlig» opera

– Noe sånt har vi ikke sett før! Det var kjempeartig, kommer det fra noen av barna i klasse 5C på Halsen Barneskole.

– Har dere sett opera før?

Samtlige nikker, og refererer til TV'en. Andre har der i mot vært vitne til sjangeren på nært hold.

– Jeg har vært på operaforestilling i Riga, kommer det fra Sofia Marie Anker-Røssing.

– Jeg har sett det på Kimen, svarer Elias Ertsgaard.

Men hele gjengen er likevel enig om at vanlig opera ikke kan måle seg med det de har fått sett nettopp denne dagen.

F.v: Anne Malene Indahl, Tina Lovise Røsten, Carmen Nilsson Rismark, Daniel Stamnes, Sofia Marie Anker-Røssing og Elias Ertsgaard synes det var overraskende gøy med opera. Foto: Stine Aarvik

Langsiktig rekruttering

Operagruppen er halvveis i sin turne gjennom kommunen, og har tolv forestillinger foran seg.

– Vi håper selvfølgelig at barna forbinder opera med noe som er gøy etter at de har sett forestillingen vår, sier Eggen.

Dette kan ifølge sangerne skape grobunn for et større operamiljø i fremtiden.

– Det er langsiktig tenkning. Går barna hjem med en følelse av at opera egentlig ikker er så vanskelig og farlig, så er det større sjanse for at de kan begynne å like det etterhvert, sier Nina Sætherhaug.

Engasjerte unger

– I dag var ungene virkelig engasjerte. Det er tilfredsstillende for oss når barnas humør er på topp, sånn som i dag, sier Sætherhaug.

Eggen deler en opplevelse som han synes er ekstra morsom.

– På Skatval synes barna det er så kult med opera at vi må skriver autografer hver gang vi er der, smiler han.

– Det finnes et miljø for opera på Stjørdal, så man skal ikke se bort i fra at det kanskje blomstrer opp noen flere opera-spirer.