I august settes en revitalisert utgave av musikkspillet Carl Halck opp på Karlslyst gård i Hommelvik.

Om en snau måned starter øvingene og før den tid håper komponist Magnus Teigseth Morken å ha utvidet koret med flere mannlige sangere.

(Saken fortsetter under bildet.)

Magnus Teigseth Morken og Karlslyst musikkteater forbereder et nytt Carl Halck. Foto: Bjørn Fuldseth

– Vi har hele tiden ønsket oss flere karer. Helga 10. og 11. mars starter vi med en kick off i Bruket, og dersom det finnes noen der ute med en musikalstjerne i magen, er det bare å melde seg, sier han.

Trenger flere korister

Musikkteateret sikter seg i all hovedsak inn på gutter og menn fra 15 år og oppover.

– Koret har brukt å bestå av mellom 40 og 50 personer. Vi er ikke langt unna denne gangen heller, men vi kunne gjerne tenkt oss et større kor til årets oppsetning. Det er ikke slik at vi bare har behov for menn. Det kan også være kvinner og barn. Vi har imidlertid satt et krav om at alle unger må ha med seg en foresatt, forklarer komponisten.

Aktuelle kandidater bør ha noe sangerfaring og bakgrunn fra kor. Interesserte kan melde seg til kunstnerisk ansvarlig Torstein Fosmo, opplyser Morken.

Varslet endringer

Spelnestor Arnulf Haga har overtatt regissørrollen i musikalen om godsherren. Haga varslet allerede i fjor sommer at det ville bli gjort flere store endringer.

Under kick off-helga for de involverte i neste måned vil regissøren presentere sitt nye manus. Magnus Teigseth Morken har allerede fått en sniktitt og forteller at flere spennende ting er på gang.

– Det ser veldig lovende ut. Jeg kan riktignok berolige de som er bekymret for at forestillingen skal endres radikalt. Stykket blir å kjenne igjen, men noen endringer vil bli gjort. Enkelte synes nok det er bra, mens andre vil være uenige. Slik er det med kunst, det er smak og behag, sier han.

Letter på sløret

Hommelvikingen ønsker ikke å røpe altfor mye før samlinga i mars, men letter noe på sløret.

– Arbeidsfolket i forestillinga vil involveres i større grad og festen i bakgården vil bli større og mer tilgjengelig for publikum. Noen hovedrolleinnehavere fortsetter, mens andre erstattes. Vi er inne i en avslutningsprosess når det gjelder roller og kan ikke røpe noe før alt er klart. Det har vi som mål å være helga 10. og 11. mars, sier Magnus Teigseth Morken.