Lånke musikkforening slår på stortromma

Fyller 100 år i år. Det har de tenkt å markere.

Lånke musikkforening er et høyst oppegående korps som fyller 100 år i år. Det har korpset tenkt å markere til gagns hele året gjennom.   Foto: Privat

Kultur

Det starter allerede like over helgen. Tirsdag kveld har Lånke Musikkforening (LMF) hyret Bjarne Brøndbo med showet «Bare Bjarne».

– For anledningen har vi leid storsalen i Kimen. Fortsatt fins det noen billetter igjen. Blir det fullt, har vi fått løfte om at de kan sette inn ekstra stoler, sier Olav Røddesnes fra jubileumskomiteen i Lånke Musikkforening.

Jubileumskonsert

Men dette er bare opptakten til det som skal skje utover året.

– 21. april inviterer vi til stor jubileumskonsert i storsalen i Kimen kulturhus. Her har vi lokale solister, nemlig Oddvar Nergård, Anne Mali Moum og Roar Nygård, og vi har fått Odd Petter Haugseth som konferansier, forteller Olav Røddesnes.

Umiddelbart blir det festmiddag på Trudvang der gamle medlemmer, tidligere dirigenter, fanebærere, bussjåfører, Norges Musikkorps Forbund og Stjørdal kommune invitert.

– Kan hende blir det også utdelt hedersbevisninger. Disse blir tildelt etter hemmelige kriterier, og korpsets eget ordenskollegium kan derfor dukke opp, sier jubileumskomiteens representant.

Kanonsmell

Men det skjer mer. 2. september planlegger korpset utendørskonsert på Tønsåsen. Her stiller Christiansten Artillerie Compagnie opp med kanon for å fyre av salutt for jubilanten.

– Vi tenker å ha flere aktører enn bare oss selv på denne dagen. Men fortsatt gjenstår en del før programmet er klart, sier Olav Røddesnes.

Korpset planlegger også et korpstreff på Elvatun sist i oktober. Men her er detaljene ennå ikke klare.

Positiv gjeng

Lånke Musikkforening ble stiftet 18. mai 1918.

– Vi er en positiv gjeng som er i vekst. Blant annet har vi fått med oss en del yngre, noe vi setter stor pris på. Vi har friskt blod i mange ledd – og det gir avkastning, fastslår Olav Røddesnes fra jubileumskomiteen i Lånke Musikkforening.