– Kom å se hva barna har skapt

Tirsdag er det Barnehagedag. Den blir markert med utstilling i Kimen kulturhus.

Linn Christin Pedersborg i Fagforbundet og Bente Anita Undseth i Utdanningsforbundet inviterer til barnehagedag.   Foto: Bjørn Fuldseth

Kultur

– Temaet for årets barnehagedag er «La meg skape» der vi skal vise fram barnas kunstneriske uttrykk. Det har vi invitert alle barnehagene i kommunen til å gjøre i galleriet på Kimen kulturhus til uka, sier Bente Anita Undseth, som er leder for barnehagemedlemmene i Utdanningsforbundet (UDF) i Stjørdal.

Sammen Fagforbundet arrangerer UDF årets Barnehagedag. Årets markering er den fjerde i rekken i kommunen.

– Nytt av året er at utstillingen blir stående ut uka i galleriet. Tidligere har den bare stått oppe på selve dagen, men denne gangen får flere mulighet til å stikke innom å se på den.

Barnehagedagen blir åpnet på tirsdag av Gunnar Uglem, som er leder i komité levekår i Stjørdal.

– På tirsdag kommer også Kvislabakken barnehage til å ha et verksted med løse deler barna kan utfolde seg i på Kimen, sier Undseth.

Alle barnehager, også de som ikke stiller ut, er invitert til å komme på barnehagedagen. Det er også folk fra administrasjonen og politikerne i kommunen.

– Selv om noen er spesielt invitert er dette en utstilling som er åpen for alle. Utover uka blir prosjektene med dokumentasjon stående i galleriet, sier Bente Anita Undseth.