Norske Filmdistributørers Forenings nye «HUGO-pris» ble delt ut for andre gang onsdag kveld. Mottakeren var Kimen kino i Stjørdal.

– Denne prisen settes veldig høyt. Å motta en slik utmerkelse fra de som distribuerer film i Norge er utrolig stas, sier senterleder Gro Langnes til Bladet.

Hyggelig feiring

I tillegg til heder og ære får kinoen 50.000 kroner.

Gro Langnes visste ingenting om hva som var på gang onsdag kveld. Hun dro til Oslo tidligere på dagen ettersom hun trodde hun skulle på et møte tidlig torsdag morgen.

I stedet ble det prisutdeling og en hyggelig feiring på en restaurant i hovedstaden.

– Jeg ble utrolig overrasket, og jeg hadde ikke forventet at noe slikt skulle skje, forteller Langnes.

Hun mistenker sterkt at Arild Kalkvik, som er kinodirektør i Trondheim kino, visste om de hemmelige planene. Han var den første til å gratulere kinosjefen i Stjørdal.

– Jeg er veldig stolt over det arbeidet Gro og hennes ansatte på Kimen kino har gjort siden oppstarten i 2015. At dette gode arbeidet også blir lagt merke til blant landets filmdistributører er veldig hyggelig, sier Kalkvik.

– Høyt aktivitetsnivå

HUGO-prisen er oppkalt etter landets første kinosjef Hugo Hermansen, en kreativ og innovativ pioner som i tillegg til å starte flere kinoer var involvert i produksjon og distribusjon.

Dette er juryens begrunnelse for å tildele Kimen kino prisen:

«Årets vinner har et kontinuerlig høyt aktivitetsnivå. De langtidsplanlegger markedsføringen i nært samarbeid med en nabokino, de er flinke til å finne lokale samarbeidspartnere og de har en klar plan på hvordan de skal jobbe med hver enkelt film. De har også høy bevissthet rundt bruk av sosiale medier. De ansatte på kinoen er i svært stor grad involvert i planleggingen og formidlingen av film, og når de lager kinoarrangement så går de virkelig all in med en kreativitet og formidlingsglede uten sidestykke. I tillegg har de har en kinosjef som faktisk syr helt egne kostymer i forbindelse med markedsføringen».

– Vi jobber ikke for å motta priser, men for å gi publikum en best mulig kinoopplevelse. Det skal vi fortsette med i tiden framover, sier Gro Langnes.