– Jeg drømmer om å bli profesjonell utøvende danser og være med i et dansekompani. Men aller mest drømmer jeg om en jobb i operaen, sier Mia Helene Eide.

Større og flere

Hun er en av fire dansere og totalt seks nominerte fra kulturskolen i Stjørdal til årets Drømmestipend. Drømmestipendet deles ut hvert år, og er et samarbeid mellom Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tipping.

– Det er 100 drømmere som får tildelt et stipend på 15.000 kroner hver. Dette beløpet har økt med 5.000 kroner fra tidligere år. Nytt av året er det også at vi som kulturskole kan nominere flere innen samme kategori. Tidligere år hadde vi for eksempel måttet velge ut en av de fire danserne. Nå får vi nominere alle sammen, og det er bra, for det hadde vært vanskelig å velge, sier kulturskolerektor Karsten Selseth Landrø.

– Dette er også grunnen til at dere har nominert hele seks fra Stjørdal i år?

– Vi har ikke noe mål om å nominere bare for å nominere. Det skal være et høyt nivå på de kandidatene vi nominerer, og de skal etter vår mening være reelle kandidater til å motta Drømmestipendet, sier Landrø.

Drømmer om å bli profesjonelle

Det er de nominerte selv som må sende inn en søknad til Drømmestipendet. Den skal inneholde en arbeidsprøve, og kanskje viktigst av alt, en drøm.

Felles for alle de seks nominerte er at de alle drømmer om å bli profesjonelle utøvere innen sin sjanger.

– Den største drømmen min er å bli utøvende jazzmusiker. Gjerne med eget ensemble og egenskrevet musikk. Jeg ønsker også å kunne bli et forbilde for andre unge musikere, sier Ole Martin Rosvold Haugen (18) som er trompetist.

– Jeg spiller jazzgitar og har også ønske om å bli utøvende musiker. Jeg går for tiden på Birka folkehøyskole i Østersund, der jeg spiller i et jazzband, sier Bjørnar Moe (19).

– Jeg drømmer om en hverdag der jeg kan leve som profesjonell utøvende danser. Også for meg er operaen i Oslo et drømmested å kunne jobbe. Jeg ønsker også at jeg kan bidra til å inspirere andre til å drive med hobbyene sine, og kanskje gjøre noe mer ut av dem, sier Emma Pauline Fleischer (18)

– Jeg har lyst til å bli danselærer i tillegg til at jeg ønsker å bli profesjonell danser selv. Jeg driver for det meste med jazzdans og synes det hadde vært moro å få jobbe med noe jeg brenner for, sier Hedda Mathilde Dullum (18).

– Min drøm er å bli danser. Enten som utøvende eller som lærer. En virkelig stor drøm er å kunne bli profesjonell danser i en musikal. Gjerne på Broadway, sier Nancy Børstad (18).

Dyktige lærere

Stjørdal har god tradisjon for å nominere kulturskoleelever til Drømmestipendet, og flere har også fått tildelt stipend.

– Hva tror dere er grunnen til at vi har rekordmange nominerte i år?

– For oss dansere sin del må vi berømme lærerne våre. Anna Hellandsvik og Hanne Aalberg er gode og inspirerende. De har også vært i vår posisjon selv, og vet hva vi vil, sier Emma Pauline Flischer.

– Jeg vil også fremheve gode lærere både innen dans og musikk, som både er dyktige musiker e og dansere, i tillegg til at de er gode pedagoger. Gjennom det bidrar lærerne til å skape drømmer hos elevene, sier Karsten Selseth Landrø.