Det er litt av et prosjekt 9. klassingene ved Hommelvik ungdomsskole er i ferd med å gjennomføre.

Alle 77 elever på trinnet er i aksjon når de onsdag og torsdag fremfører musikalen «Robin Hood - Rai Rai på Jervskogen» på Bruket kulturhus.

Har lagt inn Jervskogen

Forestillingen er inspirert av Trøndelag Teaters oppsetning med samme navn, med unntak av at Jervskogen er satt inn i stedet for Sherwoodskogen.

Det er musikklærer Unn Aarre som har tilrettelagt musikalen for elevene i Hommelvik.

- Forestillingen varer hele 90 minutter, og det er krevende når så mange er i sving. Å holde fokus er viktig slik at alle vet hva de skal gjøre og når de skal på, sier Frida Bathen og Tobias Gunerius Aaen.

Saken fortsetter under bildet.

Frida Bathen og Tobias Gunerius Aaen har hovedrollene i musikalen Robin Hood - Rai Rai på Jervskogen. Foto: Frank Skaufel

Trønderrock

14-åringene har hovedrollene i musikalen, Aaen som Robin Hood og Bathen som Lady Marion. Musikalen er i tillegg tuftet på trønderrock, og både låter fra D.D.E., Terje Tysland og Åge Aleksandersen står på repertoaret.

- Forestillingen har en happy ending. Vi blir gifte til slutt, selv om jeg egentlig skulle giftes bort til en annen mot min vilje, forteller Bathen.

En musikal på 90 minutter er omfattende, og elevene har i lang tid hatt fokus for å få alt til å klaffe.

- Bare på skolen har vi brukt mellom 10 og 14 hele skoledager på å øve. I tillegg har vi terpet mye på replikkene hjemme. Selv har jeg aller flest replikker, men jeg er heldig ettersom jeg har lett for å huske tekst, sier Aaen.

Tre forestilinger

Da Bladet besøkte elevene var de i gang med innspurten på øvingene. Onsdag formiddag er det generalprøve, før skoleforestillingen skal gjennomføres litt senere under skoledagen. Onsdag kveld og torsdag kveld er det åpne forestillinger for foreldre og andre interesserte.

- Vi har hørt at det nesten er full sal på alle tre forestillinger. Vi kommer nok til å være litt spente, men ikke spesielt nervøse før vi går på scenen, sier Bathen og Aaen, som begge er fristet til å prøve seg som skuespillere når de blir eldre.

Årlig foreteelse

Faglærer Maria Økdal er en av mange voksne som bidrar i arbeidet med musikalen.

- Musikk er avgangsfag i 9. klasse, og derfor setter elevene årlig opp en musikal som en del av vurderingen i faget. Alle 77 elever er med, enten i sminkegruppen og bandet, eller som skuespillere, kostymemakere og kulissebyggere, sier Økdal.