Per Arild Lyng har flyttet til Valentinlyst i Trondheim, men 60-årsdagen feirer han med veldedighetsfest i Malvik kirke. Og de som er glad i vakre stemmer bør vurdere en tur til Malvik kirke. Han har fått med seg de profesjonelle sangerne Karin Lisa Britt Sivertsson-Angel sopran, Nina Sætherhaug mezzosopran, Torstein Fosmo tenor, Lars Eggen baryton, Andreas Kjerkol Elvenes bass.

Synger selv

Og det stopper ikke der, for han er selv en meget habil operasanger og vil synge Stars fra Les Misérables. I tillegg kommer Ylva Kristin Teigseth-Grødal. Korene Capella, Malvik senior kor og Brødur stiller opp sammen med Jernbanens musikkorps. Karoline Barbøl og Torkil Skille kommer til å spille på piano og orgel.

Flytter

Per Arild Lyng kom til Malvik som femåring. Han har markert seg i politikken og kulturlivet i Malvik i en årrekke. Da eneboligtilvæelsen var over, fant han og kona ingen leilighet Malvik, og i februar flyttet de inn i en leilighet på Valentinlyst i Trondheim. Men 60 årsdagen vil han feire i hjemkommunen Malvik.

- For noen år siden var jeg på bursdag til Knut Mørreaunet som hadde en konsert i Hommelvik kirke. Jeg syntes det var en god idé, siden jeg har holdt på med sang, musikk og opera siden 1982. Og mer eller mindre vært med på nesten alle opera og operetter i Trondheim siden 1987. I stedet for å be sammen til en tradisjonell fest, ville jeg kopiere Mørreaunets idé.

Kollekt

Lyng forteller at konserten er gratis, men at det kommer til å bli tatt opp kollekt, som går til Norsk Folkehjelp.

- Jeg skulle gjerne fortalt hva som blir fremført i kirka, men det vet jeg ikke. De som synger har avtalt dette med pianist Karoline Barbøl og konferansier Viggo Valle, sier Lyng.

Han forteller at etter konserten blir det mulig å få noe å bite og en kaffetår i Malvik kirkestue.