Førstkommende mandag er det billettslipp for Halsen Musikkforenings tradisjonelle nyttårskonsert. Ryktene om at Elisabeth Andreassen kommer framskynder åpninga av billettsalget.

– Det er riktig at Elisabeth «Bettan» Andreassen kommer til vår nyttårskonsert 19. janurar 2019. Dette er vi kjempeglade for, og ryktene er allerede å høre i «gata». Derfor setter vi i gang billettsalget på nett, og har rundt 700 billetter å selge. Dette en artist vi vet er svært populær, så de som vil oppleve henne sammen med oss, de bør smi raskt for å sikre seg adgang til denne tradisjonelle, og samtidig unike konserten på Scandic Hell, sier Geir Ulseth og Asgeir Finserås, sentrale skikkelser i Halsen Musikkforening.

Samkjøring

Neste års nyttårskonsert blir den 23. i rekken for musikkforeningen. De siste årene har det skjedd på Sandfærhus, og vi kan nevne  at «gjestende artist», korpset henter ved slike anledninger, kommer fra øverste hylle. Wenche Myhre har vært én av de.

Nå hører vi allerede meget godt, at de to musikalske herrene Ulseth og Finserås gleder seg til «Bettan» kommer.

– Hun er en fantastisk artist. Hun kommer ei uke før konserten for å øve sammen med oss. Da blir det skikkelig kjør, sier to herrer som tydelig ser fram til uka med øving og konserten.

– Vi må også få nevne at vi har med oss en svært god lokal sangartist, ja, hun er allerede en sangstjerne vi framover vil høre mye fra, nemlig Sofie Venæs fra Hegra. Artig for oss å hente fram en lokal, klart kommende sangstjerne og matche henne sammen med Elisabeth Andreassen, sier Ulseth.

Norges beste

Geir Ulseth er prosjektleder for arrangementet, og det er ei prosjektgruppe som forlengst har startet planlegginga av nyttårskonserten.

– Korps sliter med rekrutteringa, hva her?

– Vi er 45 medlemmer i dag. Har stadig en gledelig tilgang fra skolekorpsene, skolekorpsmusikere. Det fra såvel Halsen skolekorps som fra Kvislabakken og Haraldreina, ja også Skatval, sier Ulseth.

Resultatet er at korpset stiller med fullt symfonisk blåseorkester.

– Vi øver hver tirsdag, tre timer. Har Norges beste øvingslokale, og det i Kimen, sier dirigenten Ulseth.

20 nummer

– Hva, Norges beste øvingslokale?

– Ja, det er ikke skryt. Det er fakta, både basert på akustikk og logistikk, sier Ulseth, og avslører han opplever en tretimers øvelse med korpset som det å være på spa.

For tiden øver korpset inn tett oppunder 20 nummer, nummer som  blir presentert på nyttårskonserten.