Anne Birgitte Bouwhuis Røkke, Jan Thomas Jenssen og Markus Nordgård Fossland fikk i helgen overrakt Sparebank 1 SMNs talentstipend.

Denne helgen var Anne Birgitte Bouwhuis Røkke (26) fra Skatval en av de 25 midtnorske talentene som kunne motta Sparebank 1 SMNs talentstipend.

Hun gir tydelig uttrykk for at hun ble kjempeglad for tildelingen.

Bakoversveis

- Jeg ble veldig glad da jeg fikk vite at jeg var en av dem som hadde blitt tildelt talentstipendet. Jeg fikk skikkelig bakoversveis da jeg fikk høre det, sier hun.

Hun sier også at stipendet betyr veldig mye.

- Ikke minst jeg blir sett, verdsatt og lagt merke til. Dette betyr utrolig mye for motivasjonen min framover, sier mezzosopranen som kommer fra Skatval, men som nå bor og studerer i Trondheim.

Unge talenter

Sparebank 1 SMN deler hvert år ut stipend til unge talenter innenfor kategoriene idrett, kultur og samfunn. Målet er å løfte fram, utvikle og inspirere unge talenter fra Trøndelag og Nordvestlandet, slik at de lettere kan nå sine mål.

- Sammen med våre nære omgivelser bidrar vi til å bygge, støtte og utvikle hele regionen. For å lykkes er det viktig å ha unge talenter som viser vei og inspirerer andre, sier konsernbanksjef Eli Arnstad, leder for bankens gavefond.

Gulldrøm

I tillegg til Anne Birgitte Bouwhuis Røkke finner vi langrennsløperen Jan Thomas Jenssen (21) fra Malvik og alpinisten Markus Nordgård Fossland (19) fra Stjørdal blant de 25 mottakerne av årets talentstipend.

Saken fortsetter under bildet.

Skiløper Jan Thomas Jenssen har store ambisjoner i sporet og ble belønnet med et stipend. Foto: Pile/Kalland Foto AS

Alle tre har klare ambisjoner. 26-åringen fra Skatval satser på en karriere som profesjonell sanger med ønske om å formidle sin egen glede over klassisk musikk til andre.

Jan Thomas Jenssen har markert seg i langrennssporet og drømmer om VM-gull på hjemmebane i Trondheim.

Saken fortsetter under bildet.

Markus Nordgård Fossland (19) fra Stjørdal blant de 25 mottakerne av årets talentstipend. Foto: Pile/Kalland Foto AS

Markus Nordgård Fossland, rangert som den beste fartskjøreren i sin årsklasse i fjor, drømmer om OL-gull i Beijing.

Konkurranser?

For Anne Birgitte Bouwhuis Røkke betyr talentstipendet nye muligheter.

- Jeg tror det blir litt reising for å ta timer her og der, kanskje kommer jeg til å melde meg på konkurranser. Da vil pengene fra stipendet komme godt med!