De mest faste brukerne av huset går sammen om en gratisforestilling for alle interesserte – så langt det er plass i huset.

Det blir innslag av skolekorps, voksenkorps, blandakor, kulturskole og teaterlag – og både husflidslag og kunstforening vil ha utstillinger, skriver Bjørn Stuevold og Kåre Moum fra Malvik kulturråd i en pressemelding. Med seg har de kommunens kulturetat som arrangør. Ordfører Ingrid Aune vil forestå selve åpningen.

Lang vei

Stuevold og Moum skriver at veien fram mot denne åpningen, har vært lang og ikke akkurat lett. «YMS-saken» har stått som den viktigste for Malvik kulturråd de siste årene – og samarbeidet mellom alle aktører/leietakere med dette huset som sin «hjemmebase», har vært konstruktivt og godt, etter at det ble klart at det fortsatt måtte bli en delt løsning mellom kultur og idrett i storsalen. Vi har ikke fått det aller beste med dette, men det best mulige, slik vi ser det fra kulturrådets side.

Kulturdugnad

– Rakel Sivertsen har fått regiansvaret – og undertegnede blir konferansier. Dette blir en kulturdugnad med spennende samarbeid og samspill mellom ulike utøvere og sjangre. Et godt bilde på kultur-mangfoldet i kommunen, synes vi. Dette blir et arrangement der vi ikke krever inngangspenger – så langt plassen i huset tillater det, er folk velkommen, skriver Stuevold og Moum.